Şiirleri tez konusu oldu

1990 yılından bu yana yazdığı 10 şiir kitabında toplayan Şair-Yazar Coşkun Karabulut Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Son Sınıf Öğrencisi'nin okulunu bitirme tezi oldu.

  • 2079
TAKİP ET

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Son Sınıf Öğrencisi Nurten N. Prof. Oktay Yivli danışmanlığında Şair-Yazar Coşkun Karabulut'u şiirlerinin tarzı,konusu ve edebi kişiliği konusunda okulunu bitirme tezi olarak araştırdı.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Son Sınıf Öğrencisi Nurten N. Tezini hazırlarken Coşkun Karabulut'a Edebiyata ve şiire ilginiz nasıl ve ne zaman başladı? , İlk şiirinizi nasıl ve neler hissederek yazdınız? (Birde sizden ilk şiirinizi alabilir miyim) ,Şiirlerinizin bir şairin izinden gittiğini düşünüyor musunuz?edebi fikrini desteklediginiz bir şair var mıdır? ,Şiirlerinizdeki nazım şekillerini bir fikri benimseyerek mi yazıyorsunuz yoksa doğaçlama mi meydana geliyor? ,Şiirlerinizde günlük dilin yalınlığı var.peki sizce şiir dilinin günlük dilden uzak ve ağır olması doğru mudur? ,Aşk temalı siirlerinizde bir umutsuzluk ve bulamama var.(aşk -aşk çorbası )bunun şiir yazmanıza bir etkisi var mıdır? ,Şiirlerinizde toplumsal ve güncel bazı konulara değiniyorsunuz (sodalı şiir 1-2)burada şiiri toplumun sesi olarak gördüğünüzü söyleyebilir miyiz? V edat Yazıcı sizin için "Doğaya sevimli sıcak bakışlar gönderip insan varlığının dönüşümünü işliyor "diyor ve şiire gülmece serpiştirdiğinizi söylüyor. Şiir yazmak burada da söylendiği gibi doğayı ve yaşamı iyi gözlemlemek gerektiğini düşünüyor musunuz? Ve şiirlerinizdeki gülmece olayı hakkında ne söylemek istersiniz? Sorularını sorarak tezini hazırladı.
Konu ile ilgili konuştuğumuz Coşkun Karabulut'ta bizim sorularımıza cevap verdi.Şiire nasıl ilgi duydunuz, kaç yılından beri şiir yazıyorsunuz? sorusuna “Ben 1993'te ilk kitabımı çıkardım. O yıldan beri 18 kitabım var oyıldan beri ama şiir yazmaya üniversite yıllarında yani 1975 yılında başladım. Onları yayınlamam biraz uzun sürdü. 1990 yılında bir dergide yayınladım. 1993te ilk kitabım çıktı. Bugüne kadar 12 şiir kitabım, 6 kadar da düz yazı, öykü, deneme, ana kitabım var” diyerek cevap veren Coşkun Karabulut daha çok yaşamı sorgulayan bunun içinde ölüm, sevgi aşk, vefa, saygı vb. yaşamsal konular ile ilgili şiirler yazdığını ifade etti.
Şiirlerinin üniversite öğrencisi tarafından tez konusu olmasına da değinen Karabulut “Gençlerin buna ilgi duymasından ötürü çok mutlu oldum. Bizim şiir yazmamızın en büyük amacı geleceğe kalmak. Herkesin geleceğe kalma derdi var ama şairlerin biraz daha fazla olduğu için şiirlerimizin okunması ve özellikle gençler tarafından takip edilmesi, bizim en büyük arzumuzdur. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretmen adayı bir tane arkadaşımız, arayarak benim şiirlerimi tez konusu yaptığını, bu konuda yine Profesör Oktay Yivli danışmanlığında şiirlerimi incelemek istediğini söyledi. Çok mutlu oldum. Sorular gönderdi. Şu ana kadar gelen sorularda, ne zaman, nerede başladığımı , şiirlerin konularını, nelerle ilgilendiğimi ve neyi beklediğimi gibi. Bu süreç böyle 1 yıl sürecek ama gençler tarafından böyle ilgi duyulmak beni çok mutlu etti. İnşallah güzel olur. Bir gün sonra da Eskişehir'den üniversite, lise öğrencilerinin ve ülkedeki genç edebi okurlarının takip ettiği Perspektif Kültür diye bir kulüp varmış. Onlar da Türkiye'deki çeşitli yazar ve şairlere ödüller vermektedirler. Fethiye'de bana göndermişler, Edebiyat Emek ödülü diye. O da gelince çok mutlu oldum” dedi.
Son sözlerinde gençlere seslenen Karabulut “Şiir insanın kendini ifade edebileceği en iyi sanat dalı. En üst sanat dalı. Şiir insanı insan yapan yani hayvandan ayıran, en güzel duygulara ulaştıran sanat dalı. Mümkün olduğu kadar çok okuyarak, çevrelerine ilgi duyarak, severek, en başta sevmek zaten. Sevgi doğru dürüst iyi insan olarak yaşamlarını sadece şiirlerle değil, yaşamı da şiir haline getirmesi gerektiğini sadece kitaba bağlı kalmamasını, herkesin birbirleri ile olan ilişkilerini, kadına olan hayvalara olan, çevreye olan doğaya olan bütün olanlarında daha insancıl daha güzel yaşanabilir bir ortam olmasını diliyorum. Hem şiir yazsınlar hem şiir gibi bir hayat yaşasınlar diyorum” dedi.

Bakmadan Geçme