SGK'dan Uyarı: Sahte 'Çift Ödeme İadesi' E-postalarına Dikkat!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), dolandırıcıların yeni yöntemleri hakkında vatandaşları uyardı. Son dönemde, 'Çift Ödeme İadesi' başlıklı sahte e-postalar gönderilerek insanlardan IBAN ve kişisel bilgilerin talep edildiği görüldü. SGK, böyle bir uygulamalarının olmadığını belirterek bu e-postalara itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.

  • 194
TAKİP ET

SGK: Mail Yoluyla IBAN ve Kişisel Bilgi Talep Edilmez

Dolandırıcılar, telefon aramaları ve SMS yöntemlerinin ardından şimdi de sahte e-postalarla insanları tuzağa düşürmeye çalışıyor. SGK, basın duyurusunda, vatandaşların bu tür sahte e-posta ve mesajlara dikkat etmeleri gerektiğini belirtti. "Sosyal Güvenlik Kurumu, mail yoluyla IBAN veya kişisel bilgi talep etmemektedir" denilen açıklamada, bu e-postaların dolandırıcılık amacı taşıdığı vurgulandı.

SGK'nın Uyarısı: Sahte E-postalara Karşı Dikkatli Olun

SGK'nın basın duyurusunda şu ifadeler yer aldı: "Vatandaşlarımızın SGK Müşteri Hizmetleri adıyla gönderilen sahte SMS ve e-postalara itibar etmemeleri önemlidir. Bu e-postalar, kişisel bilgilerinizi çalmak için dolandırıcılar tarafından hazırlanmıştır. Kurumumuzun 'Çift Ödeme İadesi' konulu herhangi bir işlemi yoktur."

Şüpheli e-posta veya mesajlarla karşılaşan vatandaşlar, ALO 170 ve CİMER üzerinden bilgi alabilir ya da en yakın SGK İl Müdürlüğü ile iletişime geçebilirler.

Bakmadan Geçme