SEYDİKEMER OSB İÇİN 86 YATIRIMCI BİR ARAYA GELDİ

Seydikemer'in bin 200 rakımlı Çobanisa Mahallesi'nde kurulacak olan 40 bin büyükbaş kapasiteli Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için adımlar atılmaya devam ediyor.

  • 2445
Youtube Kanalı
Abone Ol
TAKİP ET

Seydikemer Belediyesi'nde önce taahhüt imzaları atıldı, ardından 86 yatırımcıya, Seydikemer'de bulunan Esinti Restaurant'ta proje hakkında detaylı bilgiler verildi. Yatırımcılara sunum yapıp OSB ile ilgili detaylı bilgiler veren Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgeleri Daire Başkanı Deniz Oruç " projesine bu kadar sahip çıkan bir toplum ben görmedim. Hepiniz bugün burada bir başarı hikayesi yazacaksınız. Bu projenin kahramanları sizlersiniz" şeklinde konuştu.
Seydikemer'in Çobanisa Mahallesi'ndeki bin 200 Dönüm arazi üzerine kurulacak 'Fethiye Seydikemer Süt Sığırcılığı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Bilgilendirme Toplantısı' yapıldı. 400 Milyon TL'lik proje kapsamında 2 bin 500 kişiye istihdam sağlanacağı, bölgenin ise yaklaşık 25 bin büyükbaş hayvana ev sahipliği yapacağı kaydedildi. Organize Sanayi Bölgesi'ne yatırım yapacak olan 86 girişimciye, Seydikemer Esinti Restaurant'ta bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya; Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Seydikemer Kaymakamı Ahmet Güneri, Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgeleri Daire Başkanı Deniz Oruç, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Fethiye Seydikemer İlçeleri Süt Üreticileri Birliği İktisadi İşletmesi Başkanı Turgut Tokmak, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, Seydikemer Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş, Seydikemer İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Engin Maraşlı, Fethiye Tarım ve Orman Müdürü Şaban Sarıkaya ve 86 yatırımcı katıldı.
YILLIK 250 MİLYON TL KATMA DEĞER YARATACAK
Fethiye Seydikemer İlçeleri Süt Üreticileri Birliği İktisadi İşletmesi Başkanı Turgut Tokmak, “Bu işin ateşini 2015 yılında yaktık. Sonuçta kar topu gibi büyüyerek bugünlere geldik. Seydikemer ve Fethiye ilçelerinde günlük 150 ton süt üretimi yapıyoruz. 2 bin 500 çiftçi ailemiz geçimini hayvancılık ve tarımdan sağlıyor. Dolayısıyla hayvancılık önemli bir sektör oluyor. Yıllık 250 milyon TL'lik katma değer yaratmaktadır. OSB'nin kurulması ile birlikte üretim ve sanayiyi birleştirmek sureti ile katma değeri daha yüksek ürünler elde edip iç piyasaya ve dış piyasaya pazarlama imkânı olacaktır. Günlük de 800 ton süt üretimi bekliyoruz. 2 bin 500 e yakın yeni ek istihdam sağlanacaktır. Yaklaşık 200 yatırımcı projemize ilgi göstermiştir. 22 bin büyük başlık talep alınmıştır. Talep almaya da devam edilmektedir” ifadelerini kullandı.
HAYATA GEÇİRECEĞİZ
OSB'ye Fethiye ve Seydikemerli yatırımcılarla gerçekleştirilmesinin büyük önem arz ettiğini kaydeden FTSO Başkanı Osman Çıralı, OSB'den elde edilecek gelirin bölgemizde kalması ve paylaşılması için çaba gösterdiklerini vurguladı. Hayata geçecek projenin kendileri için büyük önem taşıdığını aktaran Başkan Çıralı FTSO'nun üyeleri ve yönetimi ile birlikte OSB'nin hayata geçmesi için çalışmaya devam edeceğini söyledi.
“BİZ BU İŞİ BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ”
Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, toplantıda yaptığı konuşmada "Çobanisa mahallemize yapılan OSB projemiz için, çevre illerden de birçok yatırımcı var. Bizim istediğimiz, bölgemizin üreticileri olarak bu projeye sahip çıkmanız. Biz bu işi birlikte başaracağız. Seydikemer ekonomisi, dört mevsim boyunca tarımsal ve hayvansal ürünleri ile tüketim değil üretim merkezi bir ilçe konumundadır. Bu projeyle bölgemiz yatırımcılar için cazip hale gelecektir. Zaten üretim ilçesi olan Seydikemer'in ülke ekonomimize olan katkısı artacaktır. Projemizin hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.
SEYDİKEMER ALT YAPIYI TAMAMLIYOR
Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak ise konuşmasında desteklerinden dolayı başta Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz olmak üzere projeye katkıda bulunanlara teşekkür ederek " Hayvanlarımız tüm bölgemizde dağınık halde. Sıcak havaya maruz kalan hayvanlarımızın süt veriminin düştüğünü biliyoruz. Kurulacak OSB'de böyle bir sorunumuz olmayacak. Kontroller aşılamalar yapılacak. Muğla'nın 569 mahallesinde ben ve ekip arkadaşlarım kapı kapı dolaşmaya devam ediyoruz. Hedefimiz yıllarca sadece bir turizm kenti algısı ve deniz, kum, güneş diye lanse edilen bu güzel ilimiz sadece Bodrum, Marmaris, Fethiye'den ibaret değil. Oysa üreten bir Muğla var geride. Bizim hedefimiz çok açıktır, turizm ve tarımı karşı karşıya koymadan ikisini bir araya getirerek Muğlalı vatandaşlarımızın tarımsal üretimden hak ettikleri geliri en üst seviyeye çıkartmak. Burada müthiş bir sinerji var, dayanışma var, bizim aradığımız tam da budur. Burada kol kola omuz omuza bir dayanışma var. Daha dün kurulan ilçe hemen altyapı yatırımlarını hızlı bir şekilde tamamlıyor. Muğla tarımsal üretiminin 2 tane önemli assı var. Kuzey assında Milas, çok öneli bir tarımsal üretim merkezidir. Seydikemer müthiş bir yerdir, her şey var, üretiyorsunuz. Şimdi sadece üretmek yetmiyor. Markalaşmak, pazarlamak, katma değeri yüksek ürün üretmek bizim hedefimiz ancak o zaman sizlerin ürettiklerinizden üst düzey gelir elde etme şansınız olacak" dedi.
“GARANTİ VEREBİLİRİM”
Ardından Seydikemer Kaymakamı Ahmet Güneri de bir konuşma yaparak " Mazisi 5 yıla kadar dayanan bu süreçte son adımların atıldığı anlardayız. Bu noktada göreve geldiğim ilk günden itibaren Sayın Bakan Yardımcımız, Sayın Valimiz, Belediye Başkanı Yakup Otgöz, STK'lar ve buradaki katılımcılar ile beraber sahada yaptığımız çalışmalar neticesinde artık süreçte en önemli noktalardan bir tanesindeyiz. Ben burada değerli yatırımcılarımıza, devletin burada öncü olduğunu vurgulayarak bu projenin tamamlanacağı konusunda garanti verebilirim. Türkiye'de bu şekilde yaklaşık 15 OSB var. Bizler bu projede sizlerin yanınızdayız" diye konuştu.
“BAKANLIK OLARAK DESTEĞİMİZ TAM”
Yatırımcılara sunum yapıp proje kapsamındaki yatırım şartları ve teşviklerini anlatan Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgeleri Daire Başkanı Deniz Oruç ise konuşmasında, " Sayın Bakanımız Bekir Pakdemirli'nin talimatları ile buraya geldik. Bizim amacız buraya Seydikemer halkının isteği üzerine katma değerli OSB kurmak istiyoruz. Açık konuşmak gerekirse ben bir ay öncesine kadar Seydikemer ismini ilk defa duydum. İl Müdürümüz Barış Saylak'ın daveti ve Sayın Bakanımızın arz etmesi dolayısı ile buraya geldik. Burada 46 tane projemiz var bunlardan 23 tanesi tüzel kişilik kazanmış, kalan 23 tanesi ise planlama aşamasında. Ben projesine bu kadar sahip çıkan bir toplum görmedim. İnşallah hepiniz burada bir başarı hikâyesine imza atacaksınız. Bu projenin esas kahramanları sizlersiniz. Bu gurur hepimizin… Bakanlık olarak ne gerekiyorsa Sayın Bakanımız liderliğinde yapmaya çalışacağız. Benim buraya geliş amacım kafanızdaki tüm soru işaretlerine samimiyetimle cevap vermek. Tarıma dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ni niçin kuruyoruz, avantajları neler ve ne yapmaya çalışıyoruz konularında size bilgi vermek için buradayım" şeklinde konuştu. Ardından Seydikemer'e yapılacak olan Organize Sanayi Bölgesinin tanıtım videosu yatırımcılara gösterildi. Toplantının sonunda ise yatırımcıların soruları cevaplandırıldı.

Bakmadan Geçme