Sevim Döker: 'Fethiye Gastronomi Festivali Dün harikaydı, satışlar çok güzeldi'

Beşkaza Meydanı'nda düzenlenen Fethiye Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali'nde stand sahibi olan Sevim Döker, etkinliği değerlendirdi. Yarışmaya katılacağını ifade etti.

  • 323

Fethiye'de bu yıl 2.'si düzenlenen Fethiye Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali'nde satış yapan Sevim Döker, etkinliği çok beğendiğini ve satışların çok iyi geçtiğini ifade etti. “Dün harikaydı, satışlar çok güzeldi. Ürünlerimize ilgi çoktu. Buranın yerel ürünleri ben kendim üretiyorum. Unumuz da yayla unu, kabak, havuç gibi. Mesela sade, domatesli, zerdeçal, kabaklı, dün pancarlı vardı. Ama elimdeki stoklar bitti. Biz Trakyalıyız, çok yumurtalı erişte yaparız. Her şey doğal, tarhana ve ev ekmeği hepsi kendi emeğim. Mesela makarnalarımızı 100 lira; 400 gram tam bir 4 kişilik aile için uygun, eriştemiz de öyle” dedi.

“El yapımı bebek tarhanası yapıyorum”

Ürünlerini anlatan Sevim Döker, bütün ürünlerinin el yapımı olduğunu ifade etti. “Fethiye yerel tohumlar derneği yönetim kurulundayım. Ben bebek tarhanası yapıyorum uzun süreden beri. Bol sebzeli, ıspanak, havuç, bal kabağı, domates, biber, maydanoz ve kereviz sapını birleştirip ekşi mayayla fermente edip yapıyorum. Fakat bebekler tüketeceği için anne sütüne en yakın olan keçi sütünden alıyorum, mayalıyorum, süzüyorum ve sıfır tuz. 7-8 aylıktan başlayarak bebekler tüketebilir ayrıca yaşlılarımız da çok tercih ediyor.”

“Fiyatlarımız gerçekten uygun”

“Eriştem de 400 gram ve o da 100 lira. Bebek tarhanalarım 250 gram 80 lira. Balkan tarhanası, bildiğimiz klasik tarhana yarım kilosu 130 lira. Bir de ben ekmek yapıyorum. Annelerimizde gördüğümüz şekilde, bunlar da ev yapımı. Ben su kullanmıyorum, peynir altı suyu kullanıyorum. Her hafta süt alıyorum peynir yapmak için ve bunun için. İçinde chia var, keten tohumu var, ayçiçeği var ve çok az zeytinyağı var içinde, 100 liradan satılıyor. Dün en çok pancar makarna gitti ve elimde kalmadı. Ben taze makarna yaptığım için en fazla 1 hafta- 10 günlük oluyor kullanım süresi. Festival için hazırlandığım ürünlerimin çoğu tükendi. Etkinlik bizim için çok güzel geçti, bu etkinliği düzenleyen komiteye çok çok teşekkür ederim” dedi.

“Bu sene yarışmaya da katılacağım”

Geçen yılda etkinliğe katıldığını ifade eden Sevim Döker, bu yıl yarışmaya da katılacağını ifade etti. “Ben geçen sene de katıldım, geçen sene de yerel tohumlar olarak çalıştım. Bu sene yarışmaya da katılacağım, İncirköy adına. Makarna ve İncirköy ürünlerini birleştireceğim. Mesela balkabaklı makarna İncirköy'ün balkabağı ve İncirköy yumurtası ile hazırlandı ve İncirköy'ün inciri çok güzel oluyor. Küçük oluyor ama çok lezzetlidir. İkisini birleştireceğim ve yarışmaya katılacağım, artık şeflerin takdirini bekleyeceğim” şeklinde konuştu.


ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme