Sanal Kumar Bağımlılığı Arttı

Son yıllarda kumar bağımlılığının arttığını dile getiren uzmanlar aileleri uyarıyor. Evde oturdukları yerden bankaya bile gitmeden kredi ve kredi kartı alan gençler sanal casino çetelerinin ağlarına düşüyor. 

  • 429
TAKİP ET

Gençlerde kumar oynama alışkanlığı gün geçtikçe artıyor. Evde oturdukları yerden banka şubesine bile gitmeden kredi alan yada kredi kartı sahibi olan gençler, internet üzerinden sanal kumar oynatan sitelerin tuzağına düşüyor. Bulunduğumuz çağda bağımlılıkla mücadelenin öneminin arttığını vurgulayan yetkililer, giderek çoğalan 'sanal kumar' çetelerine karşı savaş başlattı.

Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar Şube Müdürlükleri, gelen şikayetler üzerine gençleri tuzağa düşüren bu tarz sitelere yönelik art arda operasyonlar düzenliyor. Uzmanlar ise özellikle anne babaları tehlikeye karşı uyarıyor.

Bu girdapın içine girenlerden 20 yaşındaki S.B, "Bankalar kolay şekilde kredi kartı veriyor, O an cazip geliyor. Kumar sitesindeki canlı destek hattında çeşitli bonuslar veriliyor. Kazanma arzusu artıyor ve kumar bir hastalık haline gelip o çukurun içine alıyor" dedi. Uzman Avukatlar ise, gençlerin banka şubesine bile gitmeden kolayca aldıkları kredi kartları ile kumar oynamasının boyutlarının tehlike sınırları aştığını söyledi. Avukatlar "Kredi kullanımları banka özelinde belirli standartlara bağlanmış olup genel bir uygulama, yasal bir zorunluluk söz konusu değildir.

Günümüz şartlarında kime ne şekilde hesap açılıp ne şekilde kredi kullandırılacağı tamamen bankalara kalmış. Bu durum yasal bir boşluktan kaynaklanmaktadır. Her ne kadar serbest piyasa içerisinde yer alsa da bankaların bu tür mağduriyetlerin önüne geçilebilmesi için bir takım düzenlemeler yapması gereklidir" diye konuştular.

Bakmadan Geçme