Sahte güneş gözlüklerine dikkat! Fethiye'de Caner Koçak uyardı..

Sahte güneş gözlükleri ciltte birçok sağlık sorununa sebep olurken, göz içinse kuru göz, konjonktiva, retina ve albinizm rahatsızlıklarına yol açabiliyor. Fethiye'de Caner Koçak, uyarılarda bulundu.

  • 459
TAKİP ET

Fethiye'de Caner Koçak, sahne güneş gözlükleri ile ilgili konuştu. Koçak, “Bunun hem çerçeve hem cam boyutu var, asıl bizi ilgilendiren kısmı tabii ki de camları. Güneş gözlüklerinde kullanılan camların, güneşin zararlı ışınlarından yani UV ışınlarından koruması gerekiyor ama piyasada sahte olarak satılan güneş gözlüklerin, yani lisanssız gözlüklerin üzerlerindeki camın UV koruması yok. Dolayısıyla gözlerimiz karanlık bir ortama girdiğimizde büyüdüğü için içeri daha fazla ışık almaya çalıştığı için siz o sahte güneş gözlüğünü taktığınızda, içeri daha fazla zararlı ışın almış oluyorsunuz. Dolayısıyla hiç gözlük takmamaya nazaran o taktığınız sahte imitasyon güneş gözlükleri size faydandan daha çok zarar sağlıyor. Birçok satılan imitasyon güneş gözlüğünün üzerinde UV koruması var da yazıyor, böyle bir yanıltıcı durum da var.

Gözlerinizi, sağlığınızı ihmal etmeyin yani dışarıda biliyorum fiyatlar daha uygun piyasada daha uyguna imitasyon gözlükler bulunabiliyor bir de replikalar var. Üzerindeki markaya aldanıp işte rayban'ın sahtesini, fakeini, imitasyonunu 300-400 liralara satıyorlar. Onlara aldanıp da imitasyona yönelip gözlerinizin sağlığını bozmasını istemeyiz, çünkü bu gün bunu yaptığınızda yarın daha büyük bir sorunla karşılaşıp tekrar yine gözlüğe ya da ameliyata ya da daha büyük bir soruna kendiniz sebep olmuş oluyorsunuz. Güvendiğiniz, bildiğiniz mağazalardan tabii ki sağlık bakanlığına bağlı olan bütün gözlükçü müesseselerinde lisanslı orijinal gözlerinizin sağlığı için gözlerinizi UV ışığından koruyacak camlar, güneş gözlükleri tercih edebilirsiniz” dedi.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme