Robotik Kodlama Modülü Şenliği Düzenlendi

Muğla'da Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfının (T3) ortak çalışması sonucu başlatılan Deneyap Teknoloji Atölyelerinin robotik kodlama modülü proje şenliği gerçekleşti.

  • 731
TAKİP ET

Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe Muğla Valisi Orhan Tavlı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Menteşe Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yavuz Karahasanoğlu, Güney Ege Kalkınma Ajansı Muğla Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mehmet Sert ile öğrencilerin aileleri katıldı.

2020 yılında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla 12 ilde başlayan ve içerisinde Muğla'nın da yer aldığı teknoloji atölyelerinde gençlerin teknoloji alanında gelişimlerine yönelik çalışma yürütüldüğü söylendi.

Deneyap atölyelerinde ortaokul ve liseye başlangıç çağındaki gençlerin çalışma yürüttüğünü belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş, "Gençlerimiz burada tasarım ve üretim, robotik kodlama, elektronik programlama ve nesnelerin interneti, nanoteknoloji, malzeme bilimi, havacılık ve uzay teknolojileri gibi 11 başlıkta 36 ay süreli ücretsiz eğitimler alıyor. 3 yıllık bu süreçte hem temel teknoloji yetkinlikleri hem özel ilgi alanlarında derinleşme hem de proje üretme kabiliyeti elde etmektedirler." dedi

Konuşmaların ardından Vali Orhan Tavlı, atölyeleri gezerek öğrencilerin yaptığı projeleri inceledi. Öğrencilerle bir süre sohbet ederek, gelecekteki meslek tercihleri hakkında konuştu.

Bakmadan Geçme