Okuldaki Çiftlik Projesi, Muğla'da hayata geçirildi
Muğla'nın Bodrum ilçesinde hayata geçirilen 'Okuldaki Çiftlik' projesinde 27 öğrenci, okul bahçesine meyve fidanları dikti.
Tarım ve Orman Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile “Okuldaki Çiftlik" projesi başlatıldı. Başlatılan proje ile çocukların tarım, orman, doğa ve doğal yaşam konularında farkındalık oluşturmaları, bilinçlenmeleri, aidiyet duygusu geliştirmeleri ve harekete geçmeleri hedefleniyor. Ülke genelinde 28 ili kapsayan projede her ilde bir okul ve bir sınıf belirlendi. Muğla'daki proje Bodrum Mahinur Cemal Uslu Ortaokulu 5-B sınıfında gerçekleştirildi. Bugün sabah saatlerinde projenin ilk aşaması olan meyve fidanlarının dikimi yapıldı.
Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü Durmuş Çakır ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Korkmaz'ın katıldığı etkinlikte öğrenciler tarımsal üretim ve su tasarrufu temasıyla yazdıkları şiirleri okudu. Ardından şeftali, kayısı, erik, üzüm, limon, portakal gibi meyvelerin fidanları, okul bahçesinde toprakla buluşturuldu, can suyu verildi. Okul bahçesinde yetişecek meyvelerin satışı yapılarak elde edilen gelirin yine okul için harcanacağı bildirildi.
Etkinlikte konuşan Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Korkmaz, öğrencilerin üretim süreçlerine katılmalarının önemine dikkat çekerek şöyle dedi; “Bu proje ile çocukların tarım, orman, doğa ve doğal yaşam konularında farkındalık oluşturmaları, bilinçlenmeleri, aidiyet duygusunu geliştirmeleri ve harekete geçmeleri hedeflenmektedir. Mahinur Cemal Uslu Ortaokulu'nda kurulacak sera, kümes ve meyve bahçesinde gerçekleştirilecek uygulamalı eğitimlerle çocuklarımızı üretim süreçlerine dahil edilecek olması bizler için çok kıymetlidir.”
Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak ise öğrencilerin tarımsal üretimin aşamalarını öğrenmelerinin önemine dikkati çekerek şöyle konuştu; “Kent merkezlerindeki okullarımızda çocuklarımız ne yazık ki tarımdan uzak, bir meyvenin nasıl yetiştiğinden bir haber, bir yumurtayı kümesten nasıl toplamaktan ne yazık ki haberi olmadan büyüyüp geçiyorlar. Tarım ve Orman Bakanlığımız ile Millî Eğitim Bakanlığımız arasındaki işbirliği gün geçtikçe artıyor. Biraz önce yavrularımızın şiirlerinde de dikkatimi çekti, suya önem veriyorlar. Çünkü benim yavrularım Bodrum'da bir damla suyun ne kadar önemli olduğunu farkındalar. Bu projedeki amacımız şu, siz sevgili çocuklarımız yani geleceğimizin, bir damla suyun, bir tane elmanın, bir incirin yetişmesi için neler yapmanız gerektiğini bu 3 yıllık süre boyunca hep birlikte göreceğiz. Dolayısıyla soframıza gelen bir domatesin veya meyvenin ne kadar önemli olduğunu, ne kadar zor yetiştirildiğini yaşayarak, görerek öğreneceksiniz”