Nursel Özdemir Kurumları'ndan 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü'ne Özel Etkinlik
Muğla'nın Fethiye ilçesinde Nursel Özdemir Eğitim Kurumları, 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü sebebiyle düzenlenen etkinliklerde otizmli öğrenciler ve velileri keyifli bir gün geçirdi.
Muğla’nın Fethiye ilçesinde Nursel Özdemir Eğitim Kurumları, 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü sebebiyle düzenlenen etkinliklerde otizmli öğrenciler ve velileri keyifli bir gün geçirdi.
Nursel Özdemir Kurumları, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla özel bir etkinlik düzenledi. 2002 yılından bu yana özel eğitim ve rehabilitasyon alanında hizmet veren kurum, otizmli öğrenciler ve aileleriyle bir araya gelerek farkındalık oluşturmayı amaçladı.
“Bize Düşen Öğrencilere Potansiyeller Oluşturabilmek”
Nursel Özdemir Kurucu ve Psikolojik Danışman Salih Dündar, "Otizm farkındalık günü, her yıl 2 Nisan'da dünya genelinde etkinlikleri düzenlenen önemli bir gündür. Bugün, otizm spektrum bozukluğu olan bireylerin yaşadığı zorluklara dikkat çekmek ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlikleri her yıl olduğu gibi bu yıl da yaptık. Otizmin farkında olunmasını istiyoruz. Bu öğrencilerimiz doğru ve iyi bir eğitim alırlarsa her daim toplumda yaşamlarını rahatlıkla sürdürebilirler. Sadece otizmli bireylerin değil, ailelerinin, yakın çevrelerinin, okul hayatındaki öğretmenlerinin yaşadığı her süreç konusunda her daim kurumlarımızda destek veriyoruz. Kurum psikologlarımız, doğru rehberlik alabilmeleri için ellerinden geleni yapıyorlar. Otizm bir hastalık değil, bir farklılıktır. Erken teşhis ile yoğunlaştırılmış iyi eğitime dahil olan her çocuğumuzun yaşamının ne kadar kolaylaştığını görüyoruz. Bize düşen, bu aileleri ötekileştirmemek, bu öğrencilerin yapabileceği potansiyelleri bulmak ve onlara fırsatlar sunmaktır. Bugün burada olan tüm öğrencilerimize, ailelerine, emek veren öğretmenlerine teşekkür ederiz." dedi.
“Onların Hayatlarını Kolaylaştırmak İçin Çalışmalar Sürdürüyoruz”
Kurum psikoloğu Sıla Güdücü ise şunları belirtti: "2 Nisan, dünya genelindeki otizm spektrum bozukluğuna sahip insanlarla ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla belirlenen özel bir gündür. Her 36 çocuktan birinde otizm spektrum bozukluğu görüldüğü bilinmektedir. Bugün kapsamında yerel etkinliklerimizi yapıyor ve katılıyoruz. Katılımcıların empati kurması yönünde, otizmli bireylerin ihtiyaçlarını anlamalarını sağlamak için parkurlar düzenliyoruz. Otizmli bireylere destek olmayı, onlarla ilgili doğru bilgiler edinmelerini sağlıyoruz. Aynı zamanda sadece 2 Nisan değil, yıl boyunca farkındalık yaratmak amacıyla birçok paylaşımda bulunuyoruz. Otizmli bireyler konuşabilir, yürüyebilir, okuyabilir, güzel becerilerini gösterebilir, iletişime geçebilir, çalışabilir; yani otizmli bireyler birçok şeyi yapabilir. Bizler kurumlarımızda eğitmenlerimiz, kurucumuz ve idarecilerimizle her daim iletişim halinde, onların hayatlarını kolaylaştırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Nisan ayı boyunca da otizme dikkat çekmek için farklı etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz. Bu konuda başta en büyük emeği olan ailelerimize, ailelerimize yol gösteren eğitmenlerimize ve bize bu imkanı sunan kurumlarımıza ve siz değerli katılımcılara çok teşekkür ederiz."