Netflix'in Famagusta Dizisi Tepki Çekti! 'Rum Propagandasına Alet Olmayın'

Dışişleri Bakanlığı, dijital platform Netflix'te yayımlanması planlanan Rum yapımı 'Famagusta' dizisine sert tepki gösterdi. Bakanlık, dizinin 1963-1974 yılları arasında Kıbrıs Türklerine yönelik katliamları gerçekleştiren Kıbrıslı Rum çeteleri aklamaya çalıştığını belirterek, 'Bu dizi, Kıbrıs Türklerinin aziz hatıralarına büyük bir saygısızlık teşkil etmektedir' açıklamasında bulundu.

  • 315
TAKİP ET

Netflix'in Skandal Kararı: Rum Propagandasına Alet Oluyor
Netflix, Kıbrıs Barış Harekatı'nı çarpıtan ve Türk askerini karalayan "Famagusta" dizisini yayımlayacağını duyurdu. Dizi, tarihi gerçeklerle ilgisi olmayan sahnelerle Türkler aleyhine propaganda yaparken, bu karar Türkiye'den büyük tepki aldı. Hükümet yetkilileri ve toplumun farklı kesimlerinden diziye yönelik eleştiriler gelmeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Sert Eleştiri
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Tarihi gerçekler senaryolarla örtülemez. Dijital yayın platformları Rum propagandasına alet olmamalıdır. Enosis hayalleriyle darbeye kalkışan ve Kıbrıs Türkü'nü acımasızca katleden EOKA mezalimi, bir film değil, acı bir gerçektir. Bu vahşetin izleri bugün hala KKTC'de görülmekte ve toplu mezarlar bulunmaktadır" dedi. Yılmaz, Kıbrıs Barış Harekatı'nın, Gazze'de yaşanan katliamların Kıbrıs Türkü'ne reva görülmesini engellediğini de vurguladı.

AK Parti Sözcüsü Çelik: "Bu Diziyi Kabul Edemeyiz"
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de, sosyal medyada yaptığı açıklamada, "1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nı çarpıtan ve Rum tarafının propagandasını yapan bir dizinin, 20 Eylül'den itibaren yayınlanacak olması son derece rahatsız edicidir. Barışı getiren ve adaleti tesis eden Türk askerinin, Rum propagandasıyla hedef alınması kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Türk Yapımcılara Çağrı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türk yapımcılara seslenerek, Kıbrıs'ta yaşanan gerçekleri anlatan güçlü bir dizi yapma çağrısında bulundu. Tatar, "Netflix, belli bir düzeye gelmiş ve gerçekleri görmesi gereken bir platform. Şimdi de kara propagandayla Kıbrıs Türkü'ne yapılan bu haksızlığı asla tasvip etmiyorum" dedi.

Bakmadan Geçme