MUTSO' da IPARD III Programı Hibe Destekleri Tanıtıldı
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Muğla İrtibat Ofisi tarafından Muğla Sanayi ve Ticaret Odasının ev sahipliğinde 'IPARD III Programı Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı' gerçekleştirdi.
Muğla yatırımcısına; tarım, gıda, hayvancılık ve kırsal kalkınma alanında yapacakları yatırımlar için yüzde 50 ile yüzde 75 arasında hibe desteği sağlayacak olan TKDK, hem IPARD III Programı kapsamındaki desteklenen tüm sektörler hem de IPARD III Programının ilk çağrısı hakkında bilgi vermek amacıyla, Muğla Sanayi ve Ticaret Odasının ev sahipliğinde ilk tanıtım ve bilgilendirme toplantısını gerçekleştirdi.
Toplantıya Muğla Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Bülent KARAKUŞ, Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hurşit ÖZTÜRK, Muğla İl Tarım Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Şube Müd. Mustafa YEŞİLKAYA, Üretici Örgütleri, Kooperatifler ile potansiyel yatırımcılar ve danışman firmalar katılım sağladı.
Toplantıda Muğla Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent KARAKUŞ, Muğla İl Tarım Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Mustafa YEŞİLKAYA ve TKDK Aydın-Muğla İl Koordinatörü Arzu AKAR tarafından açılış konuşması yapıldı.
TKDK Muğla İrtibat Ofisi Faaliyette!
MUTSO Başkanı KARAKUŞ, IPARD desteklerinin Muğla'da da olması için yıllardır çaba sarf ettiklerini ve nihayetinde IPARD III Programı'nın Muğla'yı da kapsamasından, TKDK Muğla İrtibat Ofisinin açılmış olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Aydın-Muğla İl Koordinatörü Arzu AKAR, 2012 yılından bugüne IPARD I ve IPARD II programıyla 42 ilde 25 binin üstünde projeye 45 milyar TL destek sağlandığını IPARD III Programı ile birlikte bu desteklerin 81 ilin tamamında uygulanacağına değinerek, 785 Milyon Avro'luk destek bütçeli IPARD III Programından 7 yıllık süre içerisinde artık Muğla' da bulunan girişimcilerimizin de faydalanabileceğini belirtti. Koordinatör AKAR, AB mali yardımı ve ulusal bütçeden kaynak aktarılarak ortaya konan IPARD Programıyla tarım, gıda, hayvancılık ve kırsal kalkınma alanlarındaki yeni işletmelerin kurulması ve mevcut işletmelerin modernizasyonunu yatırımlarına % 50 ile %75 arasında hibe desteği imkânı sağlandığını vurguladı. AKAR, “Muğla'nın tarım potansiyelini, marka ürünlerini ön plana koyan yatırımları desteklemek istiyoruz, Tarım ve Orman Menteşe İlçe Müdürlüğü Binasında bulunan Muğla İrtibat Ofisi'nde görev yapan uzman arkadaşlarım daha detaylı bilgilendirmede bulunmak için siz değerli yatırımcılarımızı bekliyorlar.” diyerek sözlerini noktaladı.
Bilgilendirme toplantısında Muğla İrtibat Ofisi Uzmanı Murat NESLİHANOĞLU tarafından IPARD III Programı hakkında detaylı bir sunum yapıldı.
Sunumun ardından Aydın İl Koordinatörü Arzu AKAR ve Muğla İrtibat Ofisi Uzmanları, toplantıya katılan potansiyel başvuru sahiplerinin sorularını yanıtladı.
TKDK Muğla İrtibat Ofisi olarak IPARD III Tanıtım Toplantımıza katılarak bizleri onurlandıran tüm kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşu yetkililerine, yatırımcılarımıza, danışman firmalarımıza teşekkür ederiz.