Muğlalı müzisyenler: 'Kusura bakıyoruz asıl onlar kusura bakmasın'

Sokağa çıkma kısıtlamalarının tamamen kaldırıldığını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müzik yasağını 24.00'e çekmesiyle ilgili açıklamasına Muğlalı müzisyenlerden tepki geldi. Muğla Büyükşehir Müzisyenler Derneği Başkan Yardımcısı Ömür Kanavuzlar 'Biz ekmeğimizi müzikten kazanıyoruz. Cumhurbaşkanımızın açıklamasına çok üzüldük ve tepkiliyiz. Muğlalı müzisyenler olarak kusura bakıyoruz. Asıl onlar kusura bakmasın' dedi.

  • 1130
TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugünkü Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada “Kusura bakmasınlar, gece kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yoktur” diyerek gece 12'den sonra müzik kısıtlamasının süreceğini açıklamasına tepkiler gelmeye devam ediyor.
“İŞSİZ DEĞİL AÇ KALDIK”
Müzisyenler başta olmak üzere çok sayıda kullanıcı, Twitter'da #kusurabakıyoruz etiketiyle paylaşımlarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir tepkide Muğlalı müzisyenlerden geldi. Biz müzisyenler 16 aydır evimize ekmek götüremiyoruz. İşsiz değil, aç kaldık diyerek tepkisini belirten, 451 üyesi olan Muğla Büyükşehir Müzisyenler Derneği Başkan Yardımcısı Ömür Kanavuzlar şöyle konuştu;
“Bu açıklamayı beklemiyorduk. Zaten 16 aydır çalışmıyoruz işsiziz. Böyle bir açıklama gerçekten bizi tatmin etmedi. Çünkü gece 24.00'dan sonra açılan barlarda çalışan, sahne alan, müzisyen emekçi kardeşlerimiz var. Bunlar yine aç kaldı. İşsiz kaldı demiyorum aç kaldı. Çünkü 16 aydan beri bu insanlar evine ekmek götüremiyor.
“BİR ARKADAŞIMIZ BEBEĞİNİN ARABASINI SATTI”
Bir arkadaşımı tanıyorum bebeğin arabasını satarak evine para götürdü. Çok acı bir şey üzülüyoruz. Başkanımız Erdoğan böyle bir şey söylediği için üzgünüz. Hiç beklemiyorduk. Bizim için sürpriz oldu diyebiliriz.”
“MÜZİK GÜNÜNDE AÇ KALMAK İSTEMİYORUZ”
Türkiye'de müzisyenliğin bir meslek olarak görülmediğini ifaden eden Kanavuzlar, “Bilindiği gibi dün 21 Haziran dünya müzik günüydü. Başkanımız Erdoğan dün böyle bir açıklama yaptı. Biz müzik gününde aç kalmak istemiyoruz. Bunun içinde kusura bakıyoruz. Asıl onlar kusura bakmasın. Türkiye de maalesef ki müzisyenlik, müzik sektörü bir meslek olarak görülmüyor. Meslek olarak görülmediği için de inanın hiç kimse de bilmiyor. Bunu Başkan Erdoğan Bey'e de sorsak oda bilmiyordur. Çok üzüldük. Biz yine çalışamıyoruz, çalışma alanlarımız elimizden alınıyor.
“MÜZİSYENLİKTE BİR MESLEKTİR, BU İŞTEN EVİMİZE EKMEK GÖTÜRÜYORUZ”
Derneğimizde 451 üyemiz var. İnanınki 451 üyemiz 16 aydır çalışmıyor. Yani 451 üyemizin 3'er kişilik ailesi olsa 1200-1300 kişi yaparız. Düşünün bu sadece Muğla için. 81 ili hesaplarsanız müzik sektörü darbe yedi. Şunu da söylemek istiyorum dünya da Covid-19 salgını kapsamında Türkiye den başka hiçbir ülkede müzik yasakları yok. Biz kırıyoruz, aç kalmak istemiyoruz. İşimizi yapmak istiyoruz. Nasıl ki bir doktor senelerce eğitimini alıp doktor olup meslek haline getiriyorsa müzisyenlikte bir meslektir. Mevcut hükumet müzisyenliği bir eğlence sektör olarak görüyor. Biz eğlence sektöründe çalışabiliriz ama biz işimizi yapıyoruz. Bu işten evimize ekmek götürüyoruz bunu bilmiyorlar. Üzgünüz.”

Bakmadan Geçme