Muğla Valiliği, Başkan Akbulut ve Kaytan'ın resmi ilan görüşmesini sonuçsuz bırakmadı

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut ve Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Kaytan'ın, Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık ile yaptığı yerel gazetelerde yayınlanan kurum ve kuruluşlara ait ilanların azalmasına yönelik oluşan sorun ve çözüm önerilerine üzerine gerçekleştirdikleri görüşme sonuçsuz kalmadı.

  • 63
TAKİP ET

Geçtiğimiz günlerde Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut ve Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Kaytan gazetelerin yayın hayatının devamı için can suyu olan kurum ve kuruluşlara ait resmi ilanların azalması nedeniyle oluşan sorunu ve çözüme yönelik önerilerini Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık ile istişare ederek, değerlendirmede bulunmuşlardı.

Başkan Akbulut ve Kaytan'ın Vali Akbıyık ile bu konuya ilişkin yaptıkları görüşme sonuçsuz kalmadı.

Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık imzasıyla dağıtım yerlerine gönderilen yazıda; resmi ilanların Basın İlan Kurumu aracılığıyla gazete ve internet haber sitesinde ilgili mevzuatlara göre gerçekleştirilmesi önemli rica edildi.

Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık imzasıyla dağıtım yerlerine gönderilen resmi yazıda, “İlimiz genelinde Kamu İhale Kanununda belirtilen özel koşullar dışına çıkılmaması, istenilen rekabet ortamının oluşturularak, kamu menfaatinin en üst seviyede sağlanması, ihalenin ilanına ilişkin hükümlerin yerine getirilerek olası itiraz ve iptallerin önüne geçilmesi için, resmi ilanların Basın İlan Kurumu aracılığıyla gazete ve internet haber sitesinde ilgili mevzuatlara göre neşrinin gerçekleştirilerek, herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini önemle rica ederim” ifadelerine yer verildi.

Bakmadan Geçme