Muğla Üniversite Hastanesi'nin Personel Eksikliği Meclis Gündemine Taşındı

CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyon üyesi Süleyman Girgin 'Her gün 10 bin kişinin girip çıktığı Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin hekim, hemşire ve personel eksikliği sağlık emekçilerini ve vatandaşı mağdur ediyor' diyerek konuyu Meclise taşıdı.

  • 814
TAKİP ET

Girgin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya hem Üniversite Hastanesi'nin hem de diğer ilçe hastanelerinin hemşire,hekim ve personel ihtiyacının karşılanması için bir çalışmanız var mı? Sorusunu yöneltti.

AMELİYAT MASALARI EKSİK,NİYE? ÇÜNKÜ HEMŞİRE YOK, TEKNİK ELEMAN YOK,PERSONEL YOK, DOLAYISIYLA 2 AYDAN ÖNCE RANDEVU DA YOK..

Hastaların 2 aydan önce randevu alamadıklarını, Personel yetersizliği nedeniyle boş servislerin açılamadığını,19 ameliyat masasının 7'sinde ancak ameliyat yapılabildiğini,
Personel ve doktor yetersizliği nedeniyle iş yükü artan çalışanların motivasyonlarının bozulduğunu söyleyen Girgin “Hemşire eksik, Personel eksik,doktor eksik, yatak yok,sonuç; iş yükü artan personel ve mağdur olan vatandaş” diyerek Sağlık Bakanlığının acilen çözüm üretmesini istedi.
PERSONEL DAĞILIM CETVELİ GÜNCELLENEREK YAZ NÜFUSUNA GÖRE PLANLANMALIDIR

“Muğla hastanelerinin personel dağılım cetveli kış nüfusuna göre değil, yazın katlanan yaz nüfusuna göre tekrar planlanmalı ve personel açığı güncellenerek acilen giderilmelidir” diyen CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin,
“Aksi halde sağlık hizmeti zamanla daha da aksayacak, çalışan personel bu yükün altında ezilmeye devam edecek ve vatandaşlarımızın mağduriyeti artacaktır.” şeklinde konuştu.
HASTANE TAŞINALI 4 YIL OLDU ANCAK FİZİKEN YETMEZ HALE GELDİ
Girgin şunları söyledi; “Gözlemlerimize ve edindiğimiz bilgilere göre Üniversite hastanesi taşınalı 4 yıl bitmek üzere ancak fiziken yetmez duruma geldi. Çünkü eski üniversite hastanelerinde yapılan birçok şey yapılmaya başladığı için fiziksel yetersizlikler de sorun yaratmaya başladı.
Her branşta büyük ve de kanser hastalarının radyoterapi dışında her türlü tedavileri yapılır hale geldiği için fiziksel yetersizlik yanında hemşire, teknisyen ve personel ihtiyacı daha da bariz olarak gündeme geldi. Hal böyle iken, 2. basamak hastane gereksinimi olduğu şeklinde değerlendirmelere de tanık oluyoruz.
Ayrıca Menteşe Hastanesi tüzel kimlik olarak yeni kurulan bir hastane ve tüm kadrosunun Maliye Bakanlığı'ndan çıkarılması söz konusu iken, o hastanenin sağlık çalışanı kadrosu ne yazık ki Eğitim Araştırma Hastanesinden temin edilmiştir.
Öyle ki tecrübeli hemşireler ve teknisyenler, kalifiye personeller Menteşe Hastanesine alınmışlardır. Bu durumda zaten kendine yetmeyen Eğitim ve Araştırma Hastanesi daha da zor duruma düşmüştür.”
DİĞER İLÇELERDEN GELEN HASTALAR DA GÖZÖNÜNE ALINMALI
Girgin şöyle devam etti; “Pandemi döneminde covid hastalarının yanısıra tüm ilin acil ve kanser hastalarına aralıksız hizmet veriliyor. Diğer ilçelerden gelen tüm hastalar da gözönüne alındığında Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yetmezlikleri ve sorunları daha da bariz hale gelmektedir.
Sonuç olarak bahsettiğimiz sorunların çözümü için adil, eşitlik ilkelerine uygun, iyi bir planlama yapılması ve ihtiyaçların acilen giderilmesi gerekmektedir.
Aksi halde mesleğini titizlikle yerine getirmeye çalışan doktor, hemşire, personel tüm çalışanların motivasyonu tükenmektedir.”

Girgin Bakan Fahrettin Koca'ya şu soruları sordu;
1) Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesinin personel, hemşire ve doktor eksiğinin giderilmesi ve yatak kapasitesinin artırılması için bir çalışmanız var mıdır?
2) Muğla'da 13 ilçenin 12'sinde hastane mevcut ve hastanelerimizin tamamına yakınında hekim başta olmak üzere personel yetersizliği hat safhadadır.Bu durum, mevcut çalışanların iş yükünü sürekli artırmakta, tükenmişliğe yol açmaktadır. Bahsettiğimiz sorunların adil, eşitlik ilkelerine uygun, iyi bir planlama yapılarak ihtiyaçların acilen giderilmesi için acil eylem planınız var mıdır?

Bakmadan Geçme