Muğla'da 'Halk Sağlığı Haftası' etkinlikleri düzenlendi

Muğla İl Sağlığı Müdürlüğü,Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla 3-9 Eylül arasında hafta boyunca halk sağlığı konularında toplumun farkındalığını artırmaya yönelik etkinlikler düzenledi.

  • 242
TAKİP ET

Halk Sağlığı Haftası temasını “Sağlığını Erteleme, Harekete Geç” olarak belirlendi. Muğla'nın tüm ilçelerin de ücretsiz etkinlikler düzenlenecek. Ana tema kapsamında konu başlıkları “Aşının Gücüne İnan, Aşılan” “Farkında Ol Taramanı Yaptır Kanseri Engelle” “Emzirmek Annenin, Anne Sütü Bebeğin Sigortasıdır” “Ekranı Değil, Hayatı Yaşa” “Her Adımında Aile Hekimin Yanında” “Alışkanlıklarımızı Değiştiriyoruz, Sağlıklı Besleniyoruz” “Sağlıklı Anneler, Sağlıklı Nesiller”olarak belirlendi.

Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Burak Mülayim'in de katıldığı etkinlikte vatandaşlarımızın tansiyon ve kan şekeri ölçümleri alınarak ve Sağlık Bakanlığı tarafından koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında verilen hizmetler ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü, bu tür etkinliklerle halk sağlığını ön planda tutmaya ve vatandaşları bilinçlendirmeye yönelik çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Bakmadan Geçme