Muğla Borsa ve Odaları bir araya geldi

Muğla Borsa ve Odaları Datça'da düzenlenen ortak toplantıda bir araya gelerek üyelerin sorunları ve taleplerine ilişkin yapılabilecek ortak çalışmalar hakkında görüştü.

  • 535
TAKİP ET

Üç ayda bir düzenlenen rutin toplantılar kapsamında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne bağlı Muğla Borsa ve Odaları, 15 Ekim Cuma günü Datça'da Bülent Ecevit Kültür Merkezinde bir araya geldi. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Muğla Ticaret Borsası, Bodrum Ticaret Odası, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Fethiye Deniz Ticaret Odası, Marmaris Ticaret Odası ile Milas Ticaret ve Sanayi Odası Meclis ve Yönetim Kurulu Başkanları ile yönetim kurulu üyeleri katılım sağladı.
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren MUTSO Meclis Başkanı H. Koray Özcan, “Türkiye Odalar ve Borsalar bünyesinde ilimizi temsil eden değerli borsamız odalarımız olarak, üyelerimizin menfaatine olacak çalışma, sorunlar ve çözüm önerilerini görüşmek amacıyla bugün sizlerle bir arada olmaktan memnuniyet duyuyoruz.” diyerek toplantının moderatörlüğünü gerçekleştirdi. Oda başkanlarının sırasıyla söz aldığı toplantıda, ham madde fiyatlarındaki fahiş artışlar, Muğla Menteşe'yi doğrudan, ilçeleri dolaylı yoldan ilgilendiren bölge trafik kavşağının düzenlenmesi, yaşanan yangın felaketinin tekrarlanmaması adına alınabilecek önlemler, turizm sektörünü etkileyen kalifiye eleman sorunu, kısa çalışma ödeneğinin tekrar başlatılmasının sektörler için gerekliliği, Muğla Borsa ve Odalarının kamunun karar alma süreçlerinin etkisinin analiz edilmesi ve Ukraynalı turizmcilerin ilimize ziyaretlerinin planlanması gibi konularda görüşler aktarıldı.
MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan ise, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantı kapanış konuşması gerçekleştirerek şu ifadelere yer verdi: “Coğrafi işaretli ürünler için Temmuz 2020'de Yatağan'da hizmete açtığımız MUTSO Zeytinpark, tüm odalarımızın ve borsamızın, tüm ilçelerimizin yöresel ve coğrafi işaretli ürünlerinin tanıtım ve satışının yapıldığı bir yer. Önümüzdeki hafta da burada tüm ilçelerimizden gelen yöresel ve coğrafi işaretli ürünlerimizin tanıtımlarını, Antalya'da gerçekleştirilecek YÖREX Yöresel Ürünler Fuarında gerçekleştireceğiz. Yine bu dönem projelerimizden 1 milyon 300 bin lira bütçeli Yörük Köyü Dırlavan Projesini hayata geçirmek için GEKA'dan destek aldık. Bazı izinlerin tamamlanmasının ardından önümüzdeki yıl onun faaliyetlerine başlayacağız. Bunların dışında tüm odalarımızın ilimizdeki en büyük projesi diyebileceğimiz Apiterapi İşleme Merkezine maddi manevi destekleriniz için bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Proje kapsamında 10 milyonluk bütçemiz bulunmakta. Önümüzdeki günlerde şirketini kurup inşallah çalışmalara başlayacağız. Zincir marketler konusunda geçtiğimiz haftalarda Ticaret Bakanımız Sayın Sezai Uçurmak'ı ikinci kez ziyaret ettik. Buradaki temel amacımız zincir marketlerde yalnızca temel ihtiyaç maddelerinin satılması. Çünkü yerel küçük esnafın tamamının malını satıyorlar. Zaman geliyor kurbanlık satıyorlar, zaman geliyor araba lastiği satıyorlar, araba aksesuarları satıyorlar. Okul sezonu kırtasiye dönemi geliyor bir bakıyorsunuz kırtasiye malzemesi satıyorlar. Reyonlar 40-50 metrekareye çıkmış. Yine deniz sezonu açılıyor. Mayo, palet, gözlük vb deniz ürünlerini satıyorlar. Kış sezonunda mont, kaban satılıyor. Eğer bu ürünleri satacaklarsa da 12 ay boyunca aynı metrekare de satmalılar. Bunların tamamını sayın bakan yardımcısına ikinci kez ilettik. Konunun takipçisi olacağız. Odalar üyelerinin menfaatini sağlamak için varlar.”

Bakmadan Geçme