MARMARİS'TE DEVLET VATANDAŞIN AYAĞINA GİDİYOR

 Dünyaca ünlü bir Turizm Beldesi olan Marmaris'in Selimiye Köyü Mahallesi'nin  Yol Su Elektrik sorunları yıllardır bir türlü bitmiyor!..  Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy, geçen yıl göreve başladığı Eylül ayından itibaren uygulamaya koyduğu Halk Günü Toplantılarına, Coronavirüs Salgını Tedbirleri kapsamında verilen aradan sonra yeniden başladı. 

  • 1358

Dün (10 Temmuz 2020) ilk ziyareti Selimiye Köyü Mahallesi'ne yapan Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy; beraberinde Marmaris İlçe Emniyet Müdürü Namık Söylemez, Marmaris İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Çetinkaya, Marmaris İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Töreyenler, Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Evrim Koçlar Çağlayan'la birlikte mahalle sakinlerinin sorunlarını ve isteklerini dinledi.
BİTMEYEN OTOPARK VE ALTYAPI SORUNU VAR
Selimiye Köyü Mahalle Muhtarı Ahmet Çoşkun yıllardır en büyük sorunlarının turizm sezonunda yaşadıkları Otopark yetmezliği olduğuna dikkat çekerek; misafirlerinin araçlarını park edecek yer bulmakta çok zorlandıklarını, bu durumun da trafik ihlallerine yol açtığını söyledi.
KANALİZASYON İÇİN BELEDİYE HİZMETLERİ YETERSİZ
Selimeye'de kanalizasyon şebekesinin olmadığına da dikkat çeken Muhtar Çoşkun; konut ve iş yeri atıklarının foseptik çukurlarından, özel işletmeciler tarafından 800 - 900 TL karşılığında vidanjörle çekilmesinin ciddi maddi külfete sebep olduğunu ve bunun maliyetten kaçmak isteyenlerce çevreye zarar verebilecek hale gelebileceğini dile getirdi. Belediyenin aynı hizmeti daha düşük ücretle verdiğini de belirten Muhtar Çoşkun, mahallelinin bu hizmeti alabilmek için günlerce beklemek zorunda kaldığını söyledi. Kaymakam Aksoy bu sorununda farkında ve takipçisi olduklarını, Selimiye'nin de bulunduğu yarımadaya hizmet edecek vidanjörün sağlanması için Çevre Bakanlığı'nın ilgili birimlerine girişimde bulunduklarını belirtti.
TEKNELERİN KEYFİ DEMİR ATMALARI ÖNLENMELİ
Deniz turizmi yapan köy sakinleri; Selimiye Koyuna giren teknelerin istedikleri her yere demir attıklarını, bu durumunda denizde yüzen insanların can sağlığını tehlikeye soktuğunu dile getirerek, çözüm istedi. Bölgeden sorumlu Datça Liman Başkanlığıyla o anda görüşen Kaymakam Aksoy; konuyla ilgili düzenlemeye ait yetkinin Ankara'da olduğuna dikkat çekerek; bunun yanında yerelde “Demir atmanın yasak olduğu yerleri belirleme” gibi bir gibi ara formül geliştirebileceklerini söyledi.
SIK SIK KESİLEN ELEKTRİK VE SU SORUNU
Köy sakinleri Selimiye'de bitmeyen bir elektrik ve su sorunu olduğunu da dile getirerek; sık sık kesilen ve voltajı düşen elektriğin, hem cihazlarının arıza yapmasına, hem yiyecek ürünlerinin bozulmasına, dolayısıyla maddi kayba yol açmasının yanı sıra hizmet kalitelerini düşürdüğüne dikkat çektiler. Şebeke suyunun hem kalitesi hem de düşük tazyiki nedeniyle kendilerine uygun olmadığını belirten köy sakinleri, tankerlerle getirdikleri taşıma suyun ise maddi yük olduğunu söyleyerek, “Yangın çıksa hortumla müdahale edecek suyumuz yok.” dediler. AjansCANKA

Bakmadan Geçme