Malulen Emeklilikte Yeni Dönem: SGK Erken Emeklilik Şartlarını Açıkladı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), malulen emekliliğe hak tanıyan hastalıkların güncel listesini açıkladı. Bu güncellemeye göre, bazı ciddi hastalıklardan muzdarip olan sigortalılar erken emekli olma hakkını elde edebilecek.

  • 303
TAKİP ET

Malulen Emekliliğe Hak Kazandıran Hastalıklar

SGK'nın güncel listesine göre, kanser, epilepsi, Parkinson, beyin tümörleri, Behçet hastalığı, organ nakli, AIDS, tüberküloz, siroz, zeka geriliği, şizofreni, bipolar bozukluk, MS (Multipl Skleroz), serebral palsi, felç, uzuv kayıpları, demans ve görme kaybı gibi ciddi sağlık sorunları erken emekliliğe hak kazandırıyor.

Malulen Emeklilik Şartları

Bu hastalıklara sahip olan sigortalıların malulen emekli olabilmesi için, iş gücünde en az %60 kayıp yaşaması gerekiyor. Bunun yanı sıra, sigortalı kişilerin en az 10 yıl çalışmış olmaları ve 1800 gün prim ödemiş olmaları da malulen emeklilik başvurusunda aranılan şartlar arasında bulunuyor.

Bu kriterleri karşılayan sigortalılar, erken emeklilik başvurusunda bulunarak, sağlık sorunları nedeniyle iş hayatından daha erken ayrılma ve emeklilik hakkına sahip olabiliyor.

Bakmadan Geçme