Maddeler oy birliği ile komisyona gönderildi

Fethiye Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca başkanlığında yapıldı.

  • 113

İki tanesi gündem dışı olmak üzere 18 madde belediye meclisinde görüşüldü. Meclis Eylül Ayı Meclis toplantısının karar özetinin okunması ile başladı.

Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün, Fethiye Belediyesi 2025-2029 Mali Yılı Stratejik Planın görüşülmesine ilişkin madde plan ve bütçe komisyonuna gönderildi.

Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün, Fethiye Belediyesi 2025 Mali Yılı Performans Programının görüşülmesine ilişkin madde plan ve bütçe komisyonuna gönderildi.

Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün, 2025 Mali Yılı ve izleyen 2 yıl Fethiye Belediyesi Bütçesinin görüşülmesine ilişkin madde plan ve bütçe komisyonuna gönderildi.

Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün, 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanununun 15 inci, 21 inci, 56 ncı, 60 ıncı ve 84 üncü maddelerinde yer alan bazı maktu vergi, harç ve ücretlerini kapsayan 2025 Mali Yılı Fethiye Belediyesi Gelirleri ve Harçlarına İlişkin Tarife Cetveliyle ilgili madde tarife komisyonuna gönderildi.

Plan ve Proje Müdürlüğü'nün, Belediye Meclisinin 02/09/2024 tarih ve 94 sayılı kararı ile 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Notu Değişikliği dosyasının Fethiye Belediyesi tarafından hazırlanmasına ve hazırlatılmasına karar verilen, Muğla İli, Fethiye İlçesi, Karaçulha Mahallesi, 1/1000 Ölçekli Karaçulha Uygulama İmar Planı Plan Hükümlerinin; bodrum katlarla ilgili plan hükümlerinin detaylandırılarak, Fethiye Belediyesi tarafından hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği dosyasıyla ilgili madde ise imar komisyona gönderildi.

Plan ve Proje Müdürlüğü'nün, Belediye Meclisinin 13/03/2024 tarih ve 32 sayılı kararı ile Muğla İli, Fethiye İlçesi, Patlangıç Mahallesi, 2722 ada 10 parsel numaralı taşınmaza ilişkin İmar Planı dosyasının Fethiye Belediyesi tarafından hazırlanmasına veya hazırlatılmasına karar verildiği, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nün bahse konu “Ağaçlandırılacak Alan” olarak tanımlı bölgenin tamamı; 2722 ada 8, 9, 10, 11 ve 12 nolu parselleri kapsamakta olup, söz konusu taşınmazların “Ağaçlandırılacak Alan” kullanımında kalan kısımlarına yönelik 1/25000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı, 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı ve/veya 1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği dosyasının Fethiye Belediyesi'nce hazırlanıp, hazırlanmayacağı ve/veya hazırlatılıp, hazırlatılmayacağı hususuna ilişkin madde imar komisyonuna gönderildi.

Plan ve Proje Müdürlüğü'nün, Adnan Çoban isimli vatandaşın dilekçesi ile; Muğla İli, Fethiye İlçesi, Patlangıç Mahallesi, 3102 ada 7 ve 8 parsel numaralı taşınmazların parselasyon planı ile imar planının çakışmadığı, bu sebeple oluşan mağduriyetin giderilmesi amacıyla imar adasının parselasyon sınırına çekilebilmesine yönelik İmar Planı Değişikliği talebi ile ilgili olarak; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nün yazısı ile Fethiye Belediyesi'ne iletilen hususlar doğrultusunda; Muğla İli, Fethiye İlçesi, Patlangıç Mahallesi, 3101-3102 adalara ve çevresine ilişkin İmar Planı Değişikliği dosyasının Fethiye Belediyesi'nce hazırlanıp, hazırlanmayacağı ve/veya hazırlatılıp, hazırlatılmayacağı hususuna ilişkin madde imar komisyonuna gönderildi.

Yazı İşleri Müdürlüğü'nün, Fethiye Belediyesi görev faaliyetlerinin yürütülmesinde kullanılmak üzere İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğünde aktif olarak toplu taşıma hizmetinde kullanılmayan 1 adet Körüklü Otobüsün, trafikten çekilmiş olarak, 15.000,00-₺+KDV bedel ve noter satışı yolu ile 237 Sayılı Taşıt Kanununun 10. maddesi gereği satın alınarak, Fethiye Belediyesi'ne devri, iş ve işlemleri için Belediye Başkanı Alim Karaca'ya yetki verilmesi hususuna ilişkin madde oy birliği ile kabul edildi.

Yazı İşleri Müdürlüğü'nün, Bucak Belediye Başkanlığının yazısı uyarınca; Bucak Belediye Başkanlığının 03/09/2024 tarih ve 88 sayılı kararına istinaden; İlçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine katkıda bulunması, kentler arasında yönetimler arasında işbirliği, dayanışma ve bilgi-deneyim alışverişleri, Kentler arası turizm olanaklarının değerlendirilmesi, Kültür, sanat ve spor gibi alanlarda faaliyet ve projeler gerçekleştirilebilmesi amacıyla Bucak Belediye Başkanlığı ile Kardeş Kent İlişkisi kurulması hususuna ilişkin madde oy birliği ile kabul edildi. Fethiye Belediyesi ile Bucak Belediyesi kardeş şehir oldu.

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nün, ilçemiz sınırlarında bulunan “Yapı Kayıt Belgesi Alınan Yapıların Bulunduğu Fethiye Belediyesine Ait Taşınmazların Satışına İlişkin Yönetmeliğin” görüşülmesi hususuna ilişkin madde diğer işler komisyonuna gönderildi.

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'nün, 5393 Sayılı Belediye Kanunu, Belediye Ve Bağlı Kuruluşları İle Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke Ve Standartlarına Dair Yönetmelik uyarınca Meclisimizce ihdası yapılmış olan Müdürlüklerin halkımıza hizmet verme noktasında üretimin etkin ve verimli bir biçimde yerine getirilmesi ve bu hizmetlerin yerine getirilmesi sırasında Müdürlüklerin görev ve yetki bakımından eksikliklerinin oluşmaması için; Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğüne ait Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin görüşülmesine ilişkin madde diğer işler komisyonuna gönderildi.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün, Muğla İli, Fethiye İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi, Kordon yolu, No:29 yanında bulunan yeşil alana “Yunus Nadi Parkı ismi verilmesi hususuna ilişkin madde oy birliği ile kabul edildi.

2024 Yılı Eylül Ayı Meclis Toplantısında gerekli inceleme ve araştırmanın yapılabilmesi için İmar Komisyonuna havale edilen Parsel Malikleri Vekili Mürüvet Başıhoş Karacan'ın dilekçesindeki; Muğla İli, Fethiye İlçesi, Kesikkapı Mahallesi, 201 ada 1 nolu parselin Konut Alanı Amaçlı İlave İmar Planı çalışmaları yapılması planlandığından, koruma kullanma dengesi bütünlüğünü korumak, bölgenin ihtiyaçlarıyla, potansiyeliyle ve coğrafi konumuyla uyumlu bir mekânsal gelişimin sağlanması hedeflenerek, doğal yapay ve yasal eşikler dikkate alınarak, Mülkiyeti Fethiye Belediyesi'ne ait Muğla İli, Fethiye İlçesi, Kesikkapı Mahallesi, 201 ada 2 nolu parselinde yapılacak olan Konut Amaçlı İlave İmar Planı çalışmalarına dahil edilmesi ilişkin maddede, komisyon raporu okundu. Komisyon ve meclis oy çokluğu ile maddeyi kabul etti.

2024 Yılı Eylül Ayı Meclis Toplantısında gerekli inceleme ve araştırmanın yapılabilmesi için İmar Komisyonuna havale edilen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'nın yazısı ve 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununu gereğince; Muğla İli, Fethiye İlçesi, Karaçulha Mahallesi, 16 nolu, 30 nolu, 31 nolu, 250 nolu, 255 nolu, 261 nolu, 269 nolu, 279 nolu, 280 nolu, 286 nolu, Karaçulha ve Esenköy Mahallesi 275 nolu, Yeşilüzümlü Mahallesi 270 nolu, 276 nolu (eski 245 nolu), 278 nolu, 285 nolu (eski 265 nolu), Günlükbaşı Mahallesi, 272 nolu, 273 nolu, 274 nolu, Çiftlik Mahallesi 271 nolu, 281 nolu (eski 13 nolu), 287 nolu, 288 nolu, 289 nolu, İnlice Mahallesi 248 nolu, 256 nolu, Çamköy Mahallesi, 277 nolu, 282 nolu, 283 nolu, Göcek Mahallesi, 284 nolu, Patlangıç Mahallesi 290 nolu 18. Madde Uygulama Bölgelerinin 5393 Sayılı Belediye Kanununun Belediye Meclisinin Görev ve Yetkileri Başlıklı 18. Maddesinin (u) bendi gereğince Mahallelere göre belirlendiği şekilde 5 Yıllık İmar Programına dahil edilmesi, Fethiye Belediyesi'nin 5 Yıllık İmar Programı çerçevesinde yapılması planlanan yeni uygulama bölgelerinin de dahil edilmesi ile 5 Yıllık İmar Programı için alınan Fethiye Belediye Meclisi kararları ile kullanılması hususuna ilişkin maddeyle ilgili komisyon raporu okundu. Komisyon üyeleri ve meclis oy birliği ile maddeyi kabul etti.

2024 Yılı Eylül Ayı Meclis Toplantısında gerekli inceleme ve araştırmanın yapılabilmesi için İmar Komisyonuna havale edilen Fethiye Belediye meclisinin 01/07/2024 tarih ve 79 nolu kararı ile Muğla İli, Fethiye İlçesi, Kesikkapı Mahallesi, 351 ada 341 parsel numaralı taşınmazın; 1/1000 ölçekli II. Etap Uygulama İmar Planı sınırları içerisinde "Spor Tesisi Alanı" olarak tanımlı mülkiyetinin 4/5 payı Fethiyespor Kulübü Derneği adına, 1/5 payı ise Fethiye Belediyesi adına kayıtlı parselin İmar Planı Değişikliği talebinin Plan Hükmü değişikliği talebi olması, kamu yararı içermesi ve mülkiyetinin 1/5 hisse payı Fethiye Belediyesi'ne ait olması sebebiyle, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğinin Fethiye Belediyesi'nce hazırlanması veya hazırlatılmasına istinaden; söz konusu taşınmaza yönelik Fethiye Belediyesi'nce hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğinin Meclisimizce değerlendirilmesi hususuna ilişkin madde oy birliği ile kabul edildi.

Destek Hizmetleri Müdürlüğü'nün çalışma esas ve usulleri hakkındaki yönetmelikte yeniden düzenleme yapılması gerektiğinden, hazırlanan yeni yönetmeliğin görüşülmesiyle ilgili madde diğer işler komisyonuna gönderildi.

Bozyer ve Esenköy Mahalle idari sınırlarının tekrar yapılması için gündeme gelen madde imar komisyona gönderildi.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme