Likya Yolunda Kaybolan Turistin Hikayesi: Kitabını yazmıştı kendi kayboldu

Türkiye'nin en uzun yürüyüş parkuru olan ve dünyanın en önemli 10 yürüyüş yolu arasında gösterilen Likya Yolu'nda geçtiğimiz günlerde sıra dışı bir olay yaşandı. Likya Yolu'nun ortaya çıkarılmasında büyük emeği olan ve bu tarihi yol hakkında kitap yazan 73 yaşındaki Kate Clow, kendi yürüyüşünde yolunu kaybetti. Evet, yanlış duymadınız, yolu bulan kadının kendini kaybetme hikayesi!

  • 983
TAKİP ET

Antalya'dan Fethiye'ye uzanan 535 kilometrelik parkurda, Kate Clow ve iki arkadaşı, sabah saatlerinde Beycik Bükü'nde kamp yapıyordu. Güne enerjik bir başlangıç yapan Kate, arkadaşlarına "Ben bir tur atıp geleceğim!" dedi ve yürüyüşe çıktı. Ama saatler sonra arkadaşlarını arayıp "Yolu kaybettim, suyum da bitti ama moralim yerinde!" dedi. Sanırım Kate, Likya Yolu'nu GPS'siz keşfetmenin biraz zor olacağını unuttu.

Akşam saatlerinde, Kate hâlâ dönmeyince arkadaşları endişelenip Tekirova Jandarma Komutanlığı'na kayıp ihbarında bulundu. Jandarma Arama Kurtarma Timi (JAK) ve AFAD ekipleri hızla bölgeye gidip arama çalışmalarına başladı. Yaklaşık üç saat süren bir maceranın ardından, Kate Clow dere yatağında yorgun ve susuz halde bulundu. Neyse ki suyla ilk temasını, jandarmaların getirdiği su şişesiyle yaşadı.

Kate'in sağlık durumu iyi olmasına rağmen, bu hikaye burada bitmedi. Sokağa çıkma yasağını ihlal ettikleri için, Kate ve arkadaşlarına toplamda 9 bin 450 lira ceza kesildi. Görünüşe göre, macera dolu yürüyüşün maliyeti biraz yüksek oldu.

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Kate Clow ve arkadaşları Antalya'daki evlerine döndüler. Bu olay, Likya Yolu'nun hem büyüleyici hem de kafa karıştırıcı doğasını bir kez daha gözler önüne serdi. Kate Clow, bu sefer kendi yolunu bulmakta zorlanmış olabilir ama onun Likya Yolu'na kattığı değer tartışılmaz. Belki de bir dahaki sefere bir pusula ve yeterli suyla yola çıkmak iyi olabilir!

Yorumlar 1
Güner Kamar 01 Ağustos 2024 23:24

Kaç yıllık haberi yeni gibi güncelleme yaparak yayınlamaktan ne kadar mutlusunuz, siz bu şekil haber yapmaktan nekadar memnunsunuz siz söyleyin.

Bakmadan Geçme