LGS için geri sayım başladı 

LGS sınavı için geri sayım başladı. Binlerce 8. Sınıf öğrencisi yarın yani 2 Haziran Pazar günü Liselere Geçiş Sistemi kapsamında düzenlenen merkezi sınava katılım sağlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen sınavın sonuçları ise ay sonunda açıklanacak. Peki, LGS saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitecek? 2024 LGS sınavı kaç dakika sürecek? 

  • 562
TAKİP ET

LGS sınavı için hem öğrencilerin hem de velilerin heyecanlı bekleyişi yarın son buluyor. Nitelikli bir liseye yerleşmek için aylardır hazırlık yapan binlerce 8. Sınıf öğrencisi yarın bildiklerini kâğıda dökecek. 2 oturum şeklinde gerçekleşecek sınavın ilk yarısında sözel bölümlerin soruları yer alırken, 2. oturumda öğrenciler sayısal derslerin sorularını çözecek. İşte 2024 LGS sınavının başlama ve bitiş saatleri ile sınava ilişkin detaylar…

LGS NE ZAMAN VE SAAT KAÇTA BAŞLIYOR?
2024 LGS sınavı 2 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek. LGS'nin birinci oturumu 09.30'da başlayacak. İlk oturum saat 10:45'te sona erecek. Verilen 45 dakikalık aranın ardından ikinci oturum saat 11.30'da başlayacak.

LGS KAÇ SAAT KAÇTA BİTECEK, KAÇ SORU KAÇ DAKİKA?
LGS sınavının ilk oturumu 75 dakika sürecek ve 10.45'te sona erecek. LGS sınavının ikinci oturumu ise saat 11.30'da başlayıp, 12.50'de bitecek. LGS birinci oturumda Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak. İlk oturum 75 dakika sürecek. LGS ikinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak. Sınav 80 dakika sürecek.

LGS SINAVI DEĞERLENDİRMESİ VE SONUÇLARI
Sözel ve sayısal bölümlerdeki her bir alt test için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek. Her bir öğrencinin her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak. 2024 LGS sonuçları, 28 Haziran 2024'te www.meb.gov.tr internet adresinden açıklanacak. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek.

Bakmadan Geçme