Kuyum, tekstil ve ayakkabı sektörü sorunlarını konuştu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) 11 Nolu Kuyum, Tekstil ve Ayakkabı Toptan ve Perakende Ticareti Grubu, online video konferans yöntemiyle toplanarak sektör sorunlarını konuştu. Ürünleri ve markaları mağazaların tanıttığını ancak geliri internetten satış yapan firmaların elde ettiğini belirten üyeler, mağazalara ilave fiyat indirimi ve markaların toplam satışlarından pay verilmesi gibi konuların gündeme getirilmesini istedi. Cumhuriyet Mahallesi 97 Sokak'ta mağazası bulunan üyeler ise yeni bir çevre düzenlenmesine ihtiyaç duyduklarını vurguladı.  

  • 628

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya 40 meslek grubu üyesi katıldı. Üyelerin tek tek söz aldığı toplantıda, internetten yapılan online satışların, tüm Dünya ve Türkiye'de olduğu gibi Fethiye'deki mağazalar için de gelir kaybına neden olduğu belirtildi. Ürünleri ve markaları mağazaların tanıttığını ancak geliri internetten satış yapan firmaların elde ettiğini belirten üyeler, mağazalara ilave fiyat indirimi ve markaların toplam satışlarından pay verilmesi gibi konuların gündeme getirilmesini istedi. Pandemi dönemiyle birlikte artan kira giderlerinin de mağazaları zora soktuğunu anlatan üyeler, ayakta durabilmek için talep ettikleri kredilerin bankalar tarafından onaylanmamasından yakındı. Cumhuriyet Mahallesi 97 Sokak'ta mağazası bulunan üyeler ise yeni bir çevre düzenlenmesine ihtiyaç duyduklarını vurguladı. 97 Sokak'ın diğer bölgelere göre atıl halde kaldığını anlatan üyeler, Fethiye Gazi İlkokulu'nun çevre duvarında yapılacak bir düzenlemenin bile sokağın çehresini değiştirebileceğini kaydetti.

Başkan Çıralı, “Talepleri tek tek not alıyoruz, girişimler yapacağız'

Taleplerin tek tek not alındığını belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, 97 Sokak için Fethiye Belediyesi ve Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde girişimlerde bulunacaklarını söyledi. Sokağın öncelikle ışıklandırmaya ihtiyaç duyduğunu anlatan Başkan Çıralı, bu konuda daha öncede taleplerinin olduğunu ancak yeniden talepte bulunmaktan kaçınmayacaklarını belirtti.
Pandemi nedeniyle zor günler geçiren üyelerin yanında olmak, sorunlarına çözüm bulmak için ilgili bakanlıklar, TOBB ve yereldeki kurumlar özelinde sürekli yeni girişimler yaptıklarını dile getiren Başkan Çıralı, üyelerden bu dönemde Oda aidatı almamayı düşündüklerini, ancak kanun değişikliğine ihtiyaç duyulduğu için bu isteklerini yerine getiremediklerini kaydetti. Başkan Çıralı, katı atık, işgaliye, ilan ve reklam bedellerinin alınmaması yada ertelenmesi için Fethiye ve Seydikemer Belediyeleri'ne de talep yazıları yazdıklarını sözlerine ekledi.
Kamuoyu yaratılması konusunda üyelerden destek isteyerek, Fethiye ve Seydikemer'in çıkarları doğrultusunda geniş kapsamlı girişimler yaptıklarını da anlatan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Çıralı, “Bildiğiniz gibi Babadağ Teleferik Projesi'nde sona gelindi. Dünyanın 1 numaralı yamaç paraşütü merkezine sahibiz. Ancak Belcekız Plajı'ndaki iniş alanlarımız çok düzensiz. Bu nedenle MUÇEV kontrolünde bulunan Belcekız Plajı'nın işletmesini almak için lobi faaliyetleri yürütüyoruz. Hem elde edilen gelirin Fethiye'de kalmasını istiyoruz hem de bu alanların yamaç paraşütü sporumuza yakışır hale getirmek istiyoruz. Sizler de bu konuda bizlere destek verir, bulunduğunuz ortamlarda bu konuyu dile getirirseniz, Fethiye için geniş katılımlı bir kamuoyu oluşturmuş oluruz.” dedi.

Bakmadan Geçme