Kredi kartıyla yapılan harcamalar tüm zamanların zirvesinde

Yurt genelinde kredi kartı harcamaları, yeni eğitim sezonunun başlamasıyla birlikte kırtasiye ve eğitim harcamalarının etkisiyle artışını sürdürüyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 6 Eylül haftasına ait verilerine göre, banka ve kredi kartlarıyla yapılan toplam işlem hacmi bir önceki haftaya kıyasla yüzde 0,6 oranında artarak 324,4 milyar TL'ye ulaştı.

  • 175
TAKİP ET

Vergi ve Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ödemelerinde ise aynı dönemde 5,3 milyar TL'lik azalış yaşandı, bu da toplam işlem hacmini aşağı yönlü etkiledi. Ancak genel tüketim verileri, harcamaların belli başlı sektörlerde yoğunlaştığını gösteriyor. Eğitim, kırtasiye ve ofis malzemeleri ile hizmet ve yapı malzemeleri sektörlerinde belirgin bir haftalık artış kaydedilirken, elektrik-elektronik ve akaryakıt gibi kalemlerde düşüş gözlemlendi.

İnternet Alışverişlerinde Gerileme

İnternet üzerinden yapılan kredi kartı harcamaları, haftalık bazda 1,3 milyar TL azalarak 91,7 milyar TL'ye düştü. bloomberght.com'a konuşan Ekonomist Haluk Bürümcekçi, internet alışverişleri hariç tutulan vergi ve BES ödemeleri ile toplam alışverişin son dört haftalık ortalamasında yıllık yüzde 74,1 oranında bir artış yaşandığını belirtti.

Bakmadan Geçme