Kaymakam Şahiner, Kariyer Günlerinde konuştu
Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner öğrencilere kariyeri hakkında bilgiler aktardı. Kaymakam Şahiner, Fethiye Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulunun yürütmekte olduğu 'Hedefim Sensin' projesinin 'kariyer günleri' etkinliği çerçevesinde yaptığı konuşmada 'Fethiye ve Türkiye için sorumluluklarımız var' ifadelerini kullandı.
Fethiye Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulunun yürütmekte olduğu ‘Hedefim Sensin' projesinin ‘kariyer günleri' etkinliğine Fethiye kaymakamı Muzaffer Şahiner konuşmacı olarak katıldı. Fethiye Şehit Sümer Deniz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonundaki etkinliği Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Faruk Kaya, okul müdürleri, bazı Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri ile öğretmenler ve öğrenciler izledi. Söyleşi şeklinde geçen etkinlikte Kaymakam Muzaffer Şahiner Fethiye hakkında bilgiler verip ''Fethiye'nin gelişmesi için hepimizin sorumlulukları var'' ifadelerini kullandı. Şahiner; ‘Fethiye ilçemiz 157 bin nüfusu ile Göcek, Ölüdeniz ve diğer mahalleleri ile ülkemizin nadide turizm bölgelerinden birisidir. Bu bölgede yaz döneminde sizin de malumunuz olduğu gibi yaklaşık 1 milyona yakın turist geliyor onları ağırlıyoruz. Dolayısıyla Fethiye her ne kadar 931 km bir alana yerleşse de önemli gelir kaynağı turizm bunu biliyoruz. Turizmden sonrada tarım geliyor. Tabiki de bir turizm kentinde yaşamın en büyük gelirinin turizm olan ilçede yaşamanın hem sorumlulukları var hem de bize ve ülkemize kattığı değerler var. İstemesek de olumsuz sonuçları olabiliyor. Bunlarla ilgili bizim burada 2 yıldır yaşadığımız zaman zaman güzellikler oluyor, ev sahibi olmak misafir olmak gibi çok güzel yönleri var. Ama gelen insanların kültürü gelenekleri bize uymayabiliyor. Ama Fethiye dediğim gibi yüzde 77'si ormanlar ile kaplı 931 km alana sahip bu ölçekte dünyada Singapur var. Singapur ihracatta dünyada 13'üncü sırada.Yani düşünün Fethiye kadar bir ülke dünyada ihracatta 13'üncü sırada. Oyüzden bizim hem Fethiye olarak hem de Muğla olarak daha çok çalışmamız, gayret etmemiz gerekir. Singapur gibi Fethiye ölçeğinde bir ülke hem pasaport olarak en geçerli hem de ihracatta 13'üncü sırada.Fethiye'de çeşitliliği arttırmamız gerekir. Bölgeye zaman zaman yatırımcılar geliyor. Yani bizim turizm dışında da birçok alanda çalışmalarımız var. Bundan sonraki süreçte de FETAV olarak da ‘Tarlalardan Tatlar' şeklinde bir projemiz var. Yöresel ürünleri hem tanıtmak hem pazarlamak hem de onları belgelendirmek anlamında çalışmalarımız var. Bundan sonraki süreçte de Fethiye ve Türkiye için çalışmamız devam edecek' diye konuştu.
Kaymakam Muzaffer Şahiner öğrencilerin sorularını da cevaplandırıp öğrencilik hayatı ile ilgili olarak bilgiler aktardı ve öğrencilere hedeflerine ulaşmaları için çok çalışmaları gerektiğinin altını çizdi.