Kadir Şahin: 'Fethiye Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali'nde Ödüllü Zeytinyağlarımız İlgi Görüyor'

Fethiye'de 2.'si düzenlenen Fethiye Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali'nde stantlara ilgi yoğundu. Özellikle ödüllü zeytinyağlarının bulunduğu stand yoğun ilgi gördü.

  • 167

Fethiye'nin Beşkaza meydanında düzenlenen Fethiye Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali birçok çeşit lezzete ev sahipliği yapıyor. Bu lezzetler arasında ödül alan zeytinyağları da bulunuyor. Stand sahibi Kadir Şahin festivaldeki memnuniyetini ifade etti. “Etkinlik güzeldi. Dün akşam yoğunluk iyiydi, güzeldi. Şeflerin yarışmaları oldu, güzel bir gün oldu. Standımız yoğundu. 3 çeşit zeytinyağımız var: erken hasatlarımız; yamaç, bahçe, toprak. Yağlarımızın hepsi soğuk sıkım ve hepsi ödül aldı. İtalya'dan ödüllerimiz var, altın madalyalarımız var” dedi.

“Zeytinyağlarımız Sıfır Asit İçeriyor”

Zeytin yağlarının kalitesinden bahseden Kadir Şahin, “Standımızda yamacımız var; sadece memecikten yapılmış bir ürün. Sıfır asit içeriyor. Bahçemiz var; sadece Gemlik ve memecikten yapılmış, karışık bir yağ. Toprak serimiz ise; erken hasattan olgun hasada geçiş zamanında yapılmış. Olgun hasadımız var, onlar da güzel, süper bir şey. Biz asit oranına, temizliğe, her şeye dikkat ederek bir yağ ortaya çıkartmaya çalışıyoruz” dedi.

“Amacımız Sadece Yöremizdeki Yağı Tanıtmak”

“Sabunlarımız da zeytinyağlıdır. Bizim en favorimiz yamaç yağı. İkinci olarak yine Bahçemiz geliyor, o da bu sene altın madalya aldı. Fiyatlarımız; yamacımızın litre fiyatı 850, Bahçemiz 800 lira ve Toprak ise 600 lira. Satış değil, müşteri kazanabilmek önemli bizim için. Şu anda amacımız, sadece yöremizdeki yağı tanıtmak. Yağlarımız Gökçe Ovacık'ta çıkıyor. Maddiyat önemli değil amacımız güzel bir zeytinyağı yapabilmek” şeklinde konuştu.


ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme