İslam Memiş'ten Pazartesi Uyarısı: Altın, Gümüş, Borsa ve Bitcoin İçin Yeni Dönem

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, piyasaların yeni bir döneme girdiğine dikkat çekerek altın, gümüş, döviz ve bitcoin gibi varlıklar için önemli değerlendirmelerde bulundu. İslam Memiş, Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarının ardından yeni haftada piyasalardaki durumu TV 100'de kaleme aldığı yazısında ele aldı.

  • 277
TAKİP ET

Memiş, yaptığı açıklamaların yatırım tavsiyesi olmadığını vurgulayarak, Powell'ın Jackson Hole Ekonomi Politikaları Sempozyumu'ndaki konuşmasının küresel piyasalar tarafından yakından takip edildiğini belirtti. Powell'ın, faiz indirimine yönelik verdiği sinyallerin ardından dolar karşısında birçok enstrümanın değer kazandığını ifade eden Memiş, piyasaların yönünü özetledi.

"Dolar Karşısındaki Varlıklar Yükselişte"

Powell'ın konuşmasında, "Önümüzdeki veriler faiz indiriminin hızını ve miktarını belirleyecek, enflasyon hedefimize yaklaşıyoruz, yüzde 2 hedefimize ulaşacağımızdan eminim" sözlerine dikkat çeken İslam Memiş, bu açıklamaların ardından Euro'nun son bir yılın zirvesine çıktığını, EUR/USD paritesinin 1,12 seviyesini gördüğünü, ons altının 2 bin 518 dolara, Bitcoin'in ise 63 bin 874 dolara yükseldiğini belirtti. Ayrıca dolar endeksi (dxy) 100,50 seviyesine geriledi.

Memiş, piyasalarda artık yeni bir alanın açıldığını ve dolar karşısındaki varlıkların genel trendinin yukarı yönlü olduğunu ifade etti. Sırada Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve diğer merkez bankalarının faiz indirimlerini konuşmasının olduğunu belirten Memiş, yıllık öngörülerinin büyük bir kısmının gerçekleştiğini ve finansal piyasalar için kendi yılı açısından erken tamamlandığını ifade etti.

Bakmadan Geçme