İslam Memiş'ten altın yatırımcılarına dikkat çeken uyarı

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarıyla ilgili yatırımcıları uyararak önümüzdeki günlerde dikkat edilmesi gereken kritik gelişmeleri işaret etti. Memiş, özellikle Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) kararlarının piyasalar üzerinde belirleyici olacağını vurguladı.

  • 240
TAKİP ET

Memiş, açıklamasında “Önümüzdeki hafta, yurtiçinde TCMB'nin faiz kararı, yurtdışında ise ECB'nin 25 baz puanlık faiz indirimi beklentisiyle piyasalar hareketlenecek" dedi. Bu iki kararın altın, döviz ve hisse senedi piyasalarında önemli dalgalanmalara yol açabileceğine dikkat çeken Memiş, özellikle altın fiyatları için düşüş beklentisinin sürdüğünü belirtti.

Altın Fiyatlarında Kritik Seviyeler

İslam Memiş, ons altının geçen hafta 2 bin 605 dolara kadar gerilediğini ve bu hafta da 2 bin 630-2 bin 680 dolar aralığının izleneceğini söyledi. Gram altın tarafında ise geçen hafta 3 bin 15 liraya kadar bir düşüş yaşandığını ifade eden Memiş, "Düşüşler kalıcı olmayabilir, bu yüzden alım fırsatlarını değerlendirmek mantıklı olabilir" açıklamasını yaptı. Gram altın için 2 bin 980-3 bin 80 lira aralığının takip edilmesi gerektiğini belirtti.

Borsa ve Dövizde Beklentiler

Borsa İstanbul'da BIST100 endeksinin 8 bin 876 puan seviyesinden kapanış yaptığını hatırlatan Memiş, teknik olarak 8 bin 800-9 bin 200 puan aralığının geçerliliğini koruduğunu söyledi. Endeksin hafta başında tepki alımlarıyla 9 bin puanın üzerine çıkabileceğini öngören Memiş, döviz kurlarında ise yükselişin devam edeceğini belirtti. Dolar/TL kuru 34,27 liradan, Euro/TL ise 37,49 liradan kapanış yaptı. EUR/USD paritesi ise 1,0937 seviyesinden kapanmıştı. Memiş, Euro'nun pariteye bağlı olarak daha hareketli olduğunu ve 1,10 seviyesinin üzerini satış fırsatı olarak değerlendirdiğini ekledi.

Gümüşte Alım Fırsatı

Gümüş fiyatları için de değerlendirmelerde bulunan Memiş, ons gümüşün 31,54 dolar seviyesinden kapandığını ve 30-32 dolar aralığında hareket ettiğini söyledi. Gümüş fiyatlarındaki düşüşlerin kalıcı olmayacağını ifade eden Memiş, "Altına kıyasla gümüş halen ucuz ve alım fırsatları sunuyor" dedi.

Bakmadan Geçme