İkinci El Araç Satışında Yeni Düzenleme: Ömer Bolat'tan Uyarı!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ikinci el araç satışlarında önemli bir düzenlemeye gidildiğini duyurarak, bu düzenlemenin 1 Kasım'dan itibaren yürürlüğe gireceğini açıkladı. Bolat, bu açıklamayı Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) tarafından düzenlenen 14. Ekonomi Değerlendirme Toplantısı'nda yaptı.

  • 1072
TAKİP ET

Bakan Bolat, Ticaret Bakanlığı'nın tüm sektörleri etkileyen kritik bir bakanlık olduğunu belirterek, "Ticaret odaları, sanayi odaları, esnaf odaları, kooperatifler üzerinden sektörel düzenlemeler ve yönetmeliklerle yetkilendirilmiş durumdayız. Piyasanın adil, istikrarlı ve rekabetçi bir şekilde işlemesini sağlama görevi taşıyoruz. Bu görevi yerine getirirken denetleme sorumluluğumuzu da unutmuyoruz. Piyasa ne kadar düzenli çalışırsa, işleyiş ne kadar düzgün olursa, bizim iş yükümüz de o kadar azalır. Ancak, piyasalarda kaos, dalgalanma, manipülasyon ve spekülasyon faaliyetleri varsa, bu tür durumlara karşı sert müdahale yapma sorumluluğumuz da vardır" şeklinde konuştu.

Ticaret Bakanı, özellikle otomotiv sektöründeki çip krizi ve tedarik zincirlerinin kopmasının yarattığı belirsizlik sürecinin ağustos ayından itibaren azaldığını belirtti. Son iki ayda, 600 bin aracın piyasaya girdiğini ifade eden Bolat, bu durumun piyasalarda bolluk ve fiyatların düşmesine yol açtığını vurguladı.
Ancak, bu dönemde internet üzerinden yapılan sahte ilanlar, sahte kimlikler ve fiyat manipülasyonlarının ciddi bir sorun teşkil ettiğini söyleyen Bakan Bolat, bu konuda çözüm için düzenlemeler getirildiğini açıkladı. Ömer Bolat, "1 Kasım'da bu yönetmelik yürürlüğe giriyor. Bundan sonra bu ilanlardan ilan siteleri sorumlu olacak, şahıslar sorumlu olacak. O yüzden kim almak istiyorsa, kim satmak istiyorsa, kimliği belirli olarak, gerçek bir kişi olarak bunları yapacaklar. Şirketler ve kişiler, artık daha güvenilir ve şeffaf bir platform üzerinde işlem yapabilecekler" dedi.

Bakmadan Geçme