'Halkın Gündemi' hafta içi her gün FRT TV'de

Yepyeni programları ile adından söz ettiren FRT TV, bu kez de halkın ve sokağın nabzını ekranlara yansıtıyor. Arzu Sipahi'nin hazırlayıp sunduğu Halkın Gündemi programı, hafta içi her gün Ana Haberin ardından izleyenler ile buluşuyor.

  • 852

Bu hafta Fethiye'nin genel durumu, yapılan projeler ve eksik görülen noktaları halkımıza soran program yapımcısı Arzu Sipahi; birbirinden farklı görüş ve düşüncelerini Halkın Gündemi programında izleyenlere aktarıyor. Bu hafta gerçekleştirilen röportajlar ve halkın görüşleri…

SU KAPLARI TEMİZLENMİYOR
24 yıl önce İzmir'den Fethiye'ye yerleştiğini belirten Mehmet Tuncay, “Fethiye mükemmel bir yer. Gezdiğim ve dolaştığım birçok yerden daha güzel. Fethiye yaşanılabilecek bir şehir. Benim yaşımda olan insanlar için çok ideal. Yapılan projelerin Fethiye'ye büyük katkısı olacaktır. Sayın belediye başkanımız Alim Karaca iyi bir yolda ilerliyor. Kordon boyunda sokak hayvanları için yapılan su kapları temizlenmiyor. Hafta bir kez temizlenmiş olsa tüm hayvanlar rahatlıkla su içecektir. Ben köpeğime buradan su içirmiyorum. Daha önce yetkililere bu konuyu bildirmiştim” dedi.

FETHİYE İÇİN TEHLİKE DIŞARIDAN GELENLER.
Fethiye'de yaşayan Serdar Şenol, “9 senedir Fethiye'deyim buraya yerleştim. Fethiye 9 sene öncesine göre aşırı derecede kalabalık. 9 sene önce geldiğimde çarşının herhangi bir yerine arabamı park edebiliyordum. Şimdi artık araba park edemez hale geldik. Hatta bu sebeple evimi falan satıp Köyceğiz'e taşınmayı bile düşünüyorum. İleri derecede araba park sorunu var. İnsan kalabalığı da ileri derecede… Bir yerde nüfus kalabalıklaşır kalifiye kalabalıklaşır demi. İş sahası fazla olmamasına, turizmde de belirli bölgeleri olmasına rağmen iş için insanlar geliyor. Fethiye'de bir de iş sahası çok kısıtlı. Asgari ücret insanlara yapışmış gibi burada. Onun dışında bir maaş almak için nasıl bir kalifiye eleman olması gerekiyor onu bilmiyorum. Öyle bir yerde yaşıyorsunuz ki kordondan yürüyorsunuz günü zor geçiren bir sürü insan var bir yandan bir bakıyorsunuz 7-8 katlı yat giriyor limana. Tüm Fethiye halkını doldur içine Avrupa'yı gezdir o kadar büyük yatlar. Halkı çok iyi… Ben yıllardır buradayım bölgemizde öyle çok fazla olay duymadım. Buranın yerlisi olan insanlar çalışkan. Sanırım Fethiye için tehlike dışarıdan gelenler. Fethiye'nin sorunları var mı var. Mesela buranın arıtma tesisi yapılmış kaç yıl evvel 80 bin 100 bin nüfusa göre şimdi olmuş 200 bin nüfus. Buna en güzel örnekte ördek adası. Suyun için pislik dolu oradaki ördeklerin hepsi hastadır bence. Körfezin çok iyi temizlenmesi lazım… Bazı projeler duyuyoruz. Emin olun ki Fethiye körfezinde 5-6 sene sonra küçük adacıklar görebileceğiz. Bunlar Fethiye'nin büyük sorunları. Belirli yerlerde Fethiye'ye yer altı otoparkları yapılması gerekiyor. Artık şehir merkezlerine özel araç girişinin yasaklanması lazım... Burayı araç trafiğine kapatsanız yukarıdan yolu genişleterek karagözlere iniş verseniz orada da araç park edebilecek yerler yapabilseniz en azından şehir merkezini kurtarmış olursun. Belediye elinden geleni yapıyor belki ama ben Büyükşehir Belediyesinin yeterli olmadığına inanıyorum. Köy yolları yaptırmak tamam şart her yer güzel oldu yollar güzel oldu ama şehrin içerisinin de güzel olması lazım. Burada bir kablo çalışması yapıldı. Merak ediyorum ne kadar zaman sonra yapıp bitirecekler” şeklinde ifadeler kullandı.

FETHİYE'NİN TEK SORUNU OTOPARK
Köyceğiz'den Fethiye'ye gezmeye gelen Nazan Dağcı, “Fethiye'de en büyük sorun park sorunu. Bazı yerlerde de temizlik sorunu var. Yapılan projelerin Fethiye'ye katkısı olur. Fethiye güzel bir yer” diye konuştu.

FETHİYE ÇOK KALABALIKLAŞTI
33 yıl önce Fethiye'ye yerleşen İngiliz uyruklu Rack, “Ben Fethiye'ye 33 sene önce geldim. O zamana göre çok değişti Fethiye. Özellikle kordon ve insanlar çok kalabalıklaştı. Fethiye birçok alanda zenginleşti. Öncelikle tüm Türkiye'deki kuralları uygulamak lazım. Fethiye'de en büyük eksik trafik. Büyük bir otopark yapılması lazım. Yâda özel izin vermek lazım. Mesela kimin dükkânı varsa. Ben Akarca mahallesinde oturuyorum buraya da yürüyerek geldim geriye de yürüyerek gideceğim. Evet, sağlık için şart ama asıl nedeni otopark. Bunun dışında Fethiye Türkiye'de benim için en güzel yer” şeklinde konuştu.

KAMU KURUMLARI ŞEHİR DIŞINA TAŞINMALI
Şehir merkezinde bulunan kamu kurumlarının şehir dışına taşınması gerektiğini aktaran Deniz Can, “Fethiye tatil anlamında çok güzel bir yer. Gerçekten tercih edilmesi hem ekonomik olarak hem de güzellikleri olarak doğru bulduğum bir yer. Destinasyon olarak mükemmel diyebilirim. Çalışta yapılan projeleri beğeniyorum. Çünkü Fethiye biraz taşmaya başladı. Ölüdeniz kendi içinde limitli bir yer. Çalış'ın ilerlemesi büyümesi Fethiye turizmi için yararlı olacağını düşünüyorum. Yapılan yatırımlar yararlı yatırımlar. Fethiye'nin en büyük sorunu merkezdeki trafik. Merkezin artık turistik bir çarşı haline getirilmesi gerekiyor. Biraz daha resmi makamların dışarıya doğru götürülüp oranın tamamen sembolik turistik bir hale getirilmesi gerekiyor. Fethiye her konuda çok uygun. Turizm anlamında özellikle Ölüdeniz burayla ilgili daha fazla yatırımlar yapılmalı diye düşünüyorum” dedi.

KÖRFEZİN DURUMU İÇLER ACISI
Fethiye Körfezi'nin temizlenmesi gerektiğine değinen Nuri Köroğlu, “Fethiye çok güzel. Fethiye sürekli gelişiyor ve yapılan projeler tabi ki katkı saylayacaktır. Bu gelişmeyle beraberinde sorunlarda geliyor. Çünkü daha çok insan geliyor ve beraberinde sorunlar da artıyor. Körfezin durumu gibi. Bence Fethiye'nin en büyük sorunu hatta Dünya'nın en büyük sorunu çevre kirliliği. Fethiye'de yaşayan veya Fethiye'ye gelen insanların Fethiye'ye yeterince değer vermediğini görüyorum. Güzel şeylerde oluyor tabi ki. Biz kendimiz de sürekli temizlik kampanyalarına katılıyoruz. Belediyenin destek çıkması ve bu konuda daha duyarlı olması bence çok güzel şeyler. Fethiye her geçen yıl nüfus olarak dükkânlar olarak artıyor. Fethiye'nin geleceğini ben güzel görüyorum. Gelişen yerlerde her şey aynı kalırsa bir süre sonra tıkanmalar oluyor. Çünkü 20 sene önceki Fethiye ile şimdiki Fethiye nüfusu aynı değil. Turizmin gelişesi nüfusun çoğalmasıyla beraber alt yapı gibi hizmetlerinde mecburen gelişmesi gerekiyor. Belirli şeyler yapılıyor şuan ama yeterlimi değil. İnsan kendi bahçesini kendi evini nasıl temiz tutmakla yükümlüyse Fethiye'de bizim bahçemiz ben öyle görüyorum. Nasıl evinin bahçesine çöpünü alıp atmazsan dışarıda da atılmaması gerekiyor. Kendi bahçemize nasıl önem veriyorsak dışarıdaki bahçemize de o şekilde önem vermek gerekiyor. Biz insanlar kirletiyoruz çevreyi. Fethiye'ye yerleşmiş yabancılar bunlara önem veriyorsa bizim daha çok koşamız gerekiyor. Bence bu konuda her kesimden herkesin duyarlı olması önemli” ifadelerini kullandı. (ONUR ÇADIR)


Bakmadan Geçme