Gazze Yoğun Bombardıman Altında: Kara Harekatı Başladı mı?

İsrail-Gazze savaşı devam ederken görüntüler dehşet vermeye devam ediyor. İşte son dakika İsrail Gazze Savaşı gelişmeleri. Gazze en zor gecesini yaşarken görüntüler izleyenleri dehşete düşürüyor. Diğerlerinin 10 katı büyüklüğünde olarak nitelenen bombardımanda kaç kişinin hayatını kaybettiği bilinmezken, dünya Gazze'nin haritadan silinişine tanıklık ediyor.

  • 658

Hamas'ın İsrail'e saldırısının ardından İsrail'in ağır bir şekilde tepki vermesi Ortadoğu'yu savaşa sürükledi. Gazze'ye savaş açan İsrail, hastane saldırısının ardından bugün eşi benzeri olmamış bir bombardımana başlattı. Gazze'de yaşayan kişilerin "diğerlerinin 10 katı büyüklüğünde bir saldırı" olarak yayınladığı görüntüler, izleyenleri dehşete düşürdü.

Gazze'nin yaşadığı en zor geceye tepki olarak Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta halk, Fransa Büyükelçiliği'nin önünde toplanıyor.

Öte yandan El Cezire bombardımanı eşi benzeri görülmemiş bir bombardıman olarak değerlendirdi.

Filistin Kızılayı ise “Gazze'deki Kudüs Hastanesi yakınlarında şiddetli bombalamalara tanık oluyoruz. Hastanede meydana gelebilecek her türlü bombalamadan uluslararası toplumu sorumlu tutuyoruz ve hastanede 12 binden fazla yerinden edilmiş kişinin bulunduğu konusunda uyarıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Bakmadan Geçme