Fuarda Coğrafi İşaretli Ürünler Büyük Beğeni Aldı
Fethiye Tarım, Hayvancılık, Seracılık, Gıda İhtisas Fuarı ziyaretçilerini ağırlıyor. Fethiye Belediyesi fuara Fethiye Likya Kadın Kooperatifi ile Fethiye Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile birlikte katıldı. Yöreye özgü coğrafi işaretli ürünler büyük beğeni aldı. Fethiye Tahini, Fethiye Dastarı, Kayaköy İnciri ve halısı gibi ürünlere ilgi yoğun oldu.
MARFO tarafından Çamköy Kapalı Pazar Yeri'nde organize edilen fuara, 55 firma katıldı. Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, açılışta yaptığı konuşmada, tarımsal üretimde son zamanlarda yaşanan savaş ve doğal felaketlerin üretim maliyetlerini yükselttiğini söyledi.
Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, Muğla'nın Antalya'dan sonra örtü altı domates üretiminde Türkiye'de ikinci sırada yer aldığını dile getirdi. Zeytin, zeytin yağı, badem, nar ve alabalıkta il genelinde ciddi üretim yapıldığını ve ürünlerin ihracatının gerçekleştirildiğini belirten Çıralı, "Muğla'da marka ürünleri kendi başına pazarlayan markalaşma için çalışmaları sürdürüyoruz 2018 yılından bu yana ürünlerimize coğrafi işaret kazandırmaya büyük önem verdik Seydiler kilimi Fethiye Kaya inciri ve Fethiye tahinine coğrafi işaret belgesi alarak markalaşmasına katkı sunduk diye konuştu.
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Yeşilüzümlü'de gerçekleştirecek oldukları tesisle ilgili açıklamalarda bulundu. Karaca, “Yeşilüzümlü'nün üzüm yetiştiriciliği ve şarap üretiminde bir marka olması için emek veriyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün ile birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Üzüm suyu, sirke, pekmez ve şarap üretim merkezinde yılda 45 bin şişe üretim yapılacak. Büyükşehir Belediyemizle birlikte tarımsal faaliyetler kapsamında Fethiye'miz ve Seydikemer'imizde önemli çalışmalara imza atıldı. Bölgemizdeki coğrafi işaretli ürünlerimizin yenilerini katmak, coğrafi işaret aldığımız ürünleri de tüm dünyaya duyurmak için çalışıyoruz” dedi.