FTSO İle Vakıfbank Arasında İşletme Girişim Destek Kredisi Anlaşması
Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile VakıfBank arasında imzalanan protokol kapsamında, FTSO üyelerine özel, aylık % 2.79'dan başlayan faiz oranı ve 60 aya varan vade imkânıyla 500.000 TL'ye kadar İşletme Destek Kredisi hayata geçirildi. 1 yıla kadar ödemesiz dönemli finansman desteğine 2023 yılı cirosu 12,5 milyon TL'ye kadar olan FTSO üyelerinin başvuru yapabileceği kaydedildi.
VakıfBank İşletme Girişim Destek Kredisi anlaşması FTSO Meğri Salonu’nda FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ile VakıfBank Fethiye Şubesi Müdürü Çetin Zengin ve Fethiye Meğri Şubesi Müdürü Mehmet Osman Kırlıoğlu arasında imzalandı. İmza törenine VakıfBank Fethiye Şubesi Kobi Portföy Yöneticisi Galip Güven ve Meğri Şubesi Kobi Portföy Yöneticisi Ali Kıvrak’ta katıldı.
Anlaşma kapsamında 2023 yılı cirosu 12.5 milyon TL'ye kadar olan FTSO üyelerinin aylık %2.79’dan başlayan faiz oranlarıyla 500.000 TL’ye kadar finansman desteğinden, 1 yıla kadar ödemesiz dönemli ve 60 aya kadar vade imkânlarıyla yaralanabileceği kaydedildi.
VakıfBank yöneticilerine teşekkür eden FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Üyelerimizden sürekli olarak bize gelen en önemli taleplerden biri, düşük faiz oranlarıyla finansman desteği. Bankamıza bu talebe karşılık verecek bir anlaşma imkanı yarattığı için çok teşekkür ederim.
Faiz oranlarının ekonomi politikaları gereği yüksek seyrettiği bu dönemde bankamızın yarattığı kredi imkanından birçok üyemizin yararlanacağı düşünüyorum. İşletmelerimizde çarkların sorunsuz dönmesi ve bölgesel ekonomimizin sürekli olarak büyüyebilmesi için finansman desteklerine kesintisiz olarak ihtiyaç var. Devletimizin tüm kademelerinde sürekli olarak yaptığımız görüşmelerde bu ihtiyacı gündeme getiriyor ve çözüm yolları arıyoruz. Bankamızın yarattığı imkanın üyelerimizin ihtiyaçlarına bir nebzede olsa ilaç olacağını düşünüyor, bu desteğin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyorum.” dedi.