Fethiyespor Teknik Direktörü Dinçel, 'Adana Maçının Parolası: 12.Adam'

Nesine 2.Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Fethiyespor'da Teknik Direktör Selahaddin Dinçel, bu hafta mağlup ettikleri 1461 Trabzon FK maçı, Pazar günü Fethiye'de karşılaşacakları Adana 01 FK maçı ve Ziraat Türkiye Kupası'nda eşleştikleri Bornova 1877 SK maçı hakkında açıklamalarda bulundu.

  • 128

Nesine 2.Lig Beyaz Grup 7.Hafta müsabakasında Fethiyespor, deplasmanda karşılaştığı 1461 Trabzon FK'yı Berkay Değirmencioğlu'nun 12.dakikada attığı kafa golü ile 1-0 mağlup etti. 8 gün içerisinde 3 maça çıkan Fethiyespor, 3 maçtan da zaferle ayrıldı. Lacivert beyazlılar, 8.Hafta müsabakasında 20 Ekim Pazar günü saat 19.00'da Fethiye İlçe Stadyumu'nda Adana 01 FK ile karşılaşacak. Ayrıca bugün çekilen Ziraat Türkiye Kupası 3.Tur müsabakasında Fethiyespor, Bornova 1877 FK ile eşleşti. Fethiyespor Teknik Direktörü Selahaddin Dinçel, haftalık basın açıklamasında bu maçlar hakkında konuştu.

1461 Trabzon FK Maçında Futbolcularımız Müthiş Mücadele Örneği Sergiledi

Nesine 2.Lig Beyaz Grup 7.Hafta müsabakasında Fethiyespor, deplasmanda karşılaştığı 1461 Trabzon FK'yı Berkay Değirmencioğlu'nun 12.dakikada attığı kafa golü ile 1-0 mağlup etti. Bu müsabaka ile ilgili konuşan Fethiyespor Teknik Direktörü Selahaddin Dinçel, “Son 8 günde iki lig, bir kupa maçı oynadık. İlk maçta Karaköprü ile başlayıp, ardından hemen Düzcespor ile iç sahada kupa maçı oynadık. Ardından Trabzonspor deplasmanına gittik, üç müsabakayı da kazanarak sekiz günlük süreci tamamladık. Özellikle son oynadığımız 1461 Trabzon maçı zorluk derecesi çok yüksek bir maçtı, gerek rakibin önemli oyunculardan kurulmuş kadrosunun olması gerek hedeflerinin olması gerek maçın oynandığı esnada inanılmaz yağış ve zorlu iklim koşullarının olması maçın zorluk derecesini biraz daha arttırmıştı. Maçın geneline baktığımızda çok iyi mücadele eden bir Fethiyespor vardı sahada. Takım halinde müthiş mücadele örneği sergiledi çocuklar, öne geçtikten sonra yakaladığımız pozisyonlar var bunları değerlendiremedik ama maçın son düdüğüne kadar oyun disiplininden kopmadan hareket ettik. Maçın son bölümünde rakibin yakaladığı pozisyonlar arka arkaya 2 pozisyon karambolde oluştu. Orada kaleci Arda'nın kurtarışları bizim maçı kazanmamızı biraz daha netleştirdi diyebilirim. Gerçekten çok zor bir deplasmanı üç puanla geçtiğimiz için çok mutluyuz. Oyuncularımın tamamını kutluyorum, görev yapan yapmayan emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”

Adana Maçının Parolası: 12.Adam

Nesine 2.Lig Beyaz Grup 8.Hafta müsabakasında Fethiyespor, kendi evinde Adana 01 FK'yı ağırlayacak. Mücadele, 20 Ekim Pazar günü 19.00'da Fethiye İlçe Stadyumu'nda oynanacak. Bu maçı değerlendiren Dinçel, “Bu hafta itibariyle Adana maçına hazırlanıyoruz. Adana takımı da geçtiğimiz sezonu üçüncü ligde şampiyon olarak tamamladı ve bu sezona inanılmaz bir kadro yapılanması ile girdi. Gerçekten bakıldığında o grupta hedef takımı olarak sayabileceğimiz rakiplerden bir tanesi olarak sezona başladı. Bugün itibari ile puan puanayız. Bizim bu haftaki maçın parolası 12.Adam, bunu net söylüyorum. Biz 12.Adamla birlikte gerçekten Fethiye'de çok güçlüyüz. Biz 12.Adamın Fethiyespor‘a ne kadar katkı sağladığını görmüş, yaşamış kişileriz. Ben bu hafta onun ikinci adamla birlikte inşallah bu engeli de açacağımızı düşünüyorum. 12.Adamın şartlar ne olursa olsun çok büyük bir engelleri yoksa tribündeki yerlerine almalarını istiyorum ve hepsini pazar günü saat 19:00'da tribünlere davet ediyorum”

Sakatlıklar İle İlgili Talihsizlikler Yaşıyoruz

Fethiyespor, sezon başından bu yana sakatlıklardan ötürü talihsizlikler yaşıyor. Sakatlıkları olan oyuncular ile ilgili bilgilendirmeler yapan Dinçel, “Şunu söylemek istiyorum ilk maçtan beri yaşadığımız talihsizlikleri hepiniz biliyorsunuz. Müsabakada 90 dakika görev yapan Aziz'de bir problem var. Şu an İstanbul'da kendisi maçı tamamladı ama maç sonrası tekrar ağrı hissetti. Ya tam hazır olmadan görev verdik belki tekrar aynı bölge rahatsızlığını nüksetti. Şu an itibarıyla onda bir problem var. Ali'nin kupa maçında başlayan sıkıntısı, biz Trabzon'a götürdük fakat Ali'den faydalanamadık, sadece kulübedeydi, son ana kadar bekledik. Ali'nin de ciddi bir sıkıntısı var kupa maçında yaşamış olduğu sert darbe sonrası yere vurdu dizi. Şu anda o da İstanbul'da. Uzun zamandır aramızda olmayan Kaan'ın tarak kemiğinde kırık vardı biliyorsunuz, bugün yürüyüşlere başlayacak. Umut Mert ameliyat olmuştu, onun da tarak kemiğinde kırık vardı, o da bugün yürüyüşlere başlayacak. Bakıldığında yine tam kadro değiliz, yine bir bütün olarak çalışamıyoruz, bir bütün olarak hiçbir müsabakaya şu güne kadar çıkmadık. Bunda da vardır bir hayır diyoruz, bu şekilde yorumluyoruz ama en kısa sürede takımın tamamının sahada olacağını düşünüyorum. Sanıyorum ilk 3 haftalık sürece daha ihtiyacımız var. Biz bu dönemi en az kayıpla geçmeye çalışıyoruz. Ben ilk günden beri söylüyorum, sezon başladığı günden beri söylüyorum, biz doğru bir yapılanma içerisindeyiz, doğru yoldayız ve bu şekilde de yolumuza devam ediyoruz. Çok daha iyi olacağını düşünüyorum, sağlam temeller üzerine oturtulmuş bir Fethiyespor inşa ediliyor şu anda. Bugün iyi olacağız, yarın öbür gün çok daha iyi olacağız ben buna inanıyorum. Hafta sonu tekrar 12.Adamı sizlerin aracılığıyla birimlere davet ediyorum”

Ziraat Türkiye Kupası'nda Fethiyespor'un Rakibi Bornova 1877 FK

Bugün çekilen Ziraat Türkiye Kupası 3.Tur müsabakasında Fethiyespor, Bornova 1877 FK ile eşleşti. Maç hakkında konuşan Selahaddin Dinçel, “Biz bu hafta Adana maçı oynayacağız, haftaya deplasmanda Altınordu müsabakasına çıkacağız. Altınordu müsabakasından sonra bugün de Ziraat Türkiye Kupası kuraları çekildi. Bornova takımı ile eşleştik, Bornova‘yla deplasmanda oynayacağız. Kurayı deplasmanda çektik. Gönül istiyordu ki iç sahada çekilelim ama en azından İzmir yakın deplasman, daha uzak deplasmanlar vardı. Bu bizim açımızdan 1 drece sevindirici oldu. Tabi Bornova maçından önce oynayacağımız çok önemli ikilik maçı var. Biz önce Adana maçına odaklanıyoruz. Kupa maçı da gün geldiğinde mutlaka değerlendirilecek ama kupada biz yolumuza tur atlayıp devam etmek istiyoruz, onu şimdiden söylemek istiyorum. Ama biz öncelikle şu anda Adana maçına hazırlanıyoruz, tek hedef Adana maçı. Adana maçını geçtikten sonra bir sonraki müsabakaya odaklanacağız. Biz Adana maçını iç sahada kazanmak istiyoruz. Şunu söylemek istiyorum; grupta hedef takım sayısı çok fazla, birbirini yenebilecek takım sayısı çok fazla, birbirine çelme takacak takım çok fazla. Ben sürpriz olarak değerlendirmiyorum, olası sonuçlar olarak değerlendiriyorum. Bizim yaşadığımız süreci de göz önüne getirirseniz bizim Kastamonu maçı, Beykoz maçı, Altay maçı bu müsabakaların hepsini kazanabilirdik ama kazanamadık. Saydığım üç müsabakadan biz 1 puanla çıktık. Bunların hepsini de alabilecek oyun oynadık. Skoru elde edebilecek pozisyonları bulduk ama bakıldığında grupta 7-8 takım çok yüksek bütçelerle lige başladı. Bu 7-8 takımın içerisine de 1-2 sürpriz takım ilave edildi. Orta düzey bütçeli veya orta düzey kurulmuş takımlar ise ligde söz sahibi olacak takımlarla kora kor mücadele edip, puan alabiliyor, kazanabiliyor. O yüzden çok büyük sürpriz olduğunu düşünmüyorum, ama grupta da hiçbir takımın başını alıp gidebileceğini düşünmüyorum. Yani üst tarafta mücadele hep birbirine yakın şekilde devam edecek. Belki üst tarafta sıralama zaman zaman değişecek, play-off hattına girip çıkan takımlar haftalar ilerledikçe değişecek. Ben işin sonunda Fethiyespor'un hedeflediği noktanın daha üzerinde olacağını düşünüyorum. Biz kendimize bakıyoruz, maç maç düşünüyoruz ve tekrar söylüyorum, Fethiyespor'un doğru yolda olduğunu, iyi yolda olduğunu buradan herkese tekrar ifade ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme