Fethiyeli Yazarın Kitabı 'Birlikte Yürümek' ÇYDD'de Tanıtıldı

Fethiye Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, yazar Güngör Berk'in kaleme aldığı 'Birlikte Yürümek' isimli öykü kitabının tanıtım etkinliğine ev sahipliği yaptı. Etkinlik hem kitap severler hem de dernek üyeleri tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. 

  • 113

Yazar Güngör Berk, kitabın gelirinin burslu öğrencilere aktarılacağını belirtirken, aynı zamanda eserin içeriğine de ışık tuttu. Güngör Berk, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Bugün Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nde bir kitap tanıtımı yapıyoruz. Kitabın gelirini tamamen derneğe bırakacağız çünkü burslu öğrencilerimize yarayacak.” diyerek sosyal sorumluluk projelerine verdiği önemi vurguladı. Yazar, "Birlikte Yürümek" adlı kitabında 24 öykü bulunduğunu ve bu öykülerin konu olarak sevgi, evlilik, platonik aşk gibi temaları kapsadığını açıkladı.

Geçmişten Günümüze Bir Yolculuk

Güngör Berk, kitabının, 60-70 yılları arasındaki Türkiye'nin en güzel yıllarını yansıttığını ve bu dönemlerde genç erkek ve kadınların sevgiyi arayışını ele aldığını belirtti. Yazar, “Bu geçmiş bir dönemde yaşanmışlıkları anlatıyor. Kısa ve öz olan bu öyküler, bu arayışların nasıl sürdüğünü sorgulayan bir yapıda.” ifadelerini kullandı.

Yazar, aynı zamanda Fethiye sevgisini de kitapta ön plana çıkardığını belirtti. “Bu kitabı yazarken Fethiye'ye de bağladım çünkü Fethiye sevgimiz de var. Bu konuyla ilgili yeni bir öykü ekledim.” diyen Berk, Fethiye'nin yerel unsurlarını ve kültürel zenginliklerini öykülerine nasıl dahil ettiğini anlattı.

Fethiye'nin Renkli İnsanları ve Kültürel Zenginliği

Berk, kitabında yer alan bir öyküde Fethiyeli balıkçıların mevsiminde topladıkları nergisleri anlattı. “Balıkçılarımız, adalarda nergis toplarlar ve bunları Fethiye'ye getirirler. Çok güzel kokulu nergislerdir. Genellikle pazarda da satılır ama bu sadece kısa bir dönemi kapsar.” dedi. Yazar, bu öyküde yer alan karakterin sadece pazara değil, aynı zamanda eşine de bir demet nergis götürebilmesini önemsediğini belirtti.

Berk, Fethiye'nin geçmişinde kaybolmaya yüz tutmuş sokak satıcılarını da anarak, “Fethiye büyüdükçe bu sokak satıcıları değişti. Örneğin, şambali satan bir satıcımız vardı; o, Fethiye'nin en güzel şambalisini yapardı.” dedi. Bu gibi unsurların bir kenti güzelleştiren detaylar olduğunun altını çizen yazar, geçmişin bu güzel anılarını günümüzde yaşatmaya çalıştığını dile getirdi.

Sevgi Temalı Bir Anlatım

Berk, kitabının temel temasının insan sevgisi olduğunu ifade ederek, “Sonuçta bu öykü kitabını insan sevgisinden başlayarak yazdık ama Fethiye sevgisini de pekiştirmiş olduk.” sözleriyle, eserinin anlamını ve amacını özetledi.

Başkan Alim Karaca'dan, Gazeteci Yazar Güngör Berk'e Destek

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Güngör Berk'in kitabının tanıtım etkinliğinde yaptığı konuşmada, "Güngör Berk'i Fethiye'de tanımayan yok. Kendisi, gazeteci ve yazar kimliğiyle, Cumhuriyetçi ve Atatürkçü bir duruş sergileyen değerli bir büyüğümüz. Yıllarca Atatürkçü Düşünce Derneği'nin başkanlığını yapmış, buradaki aydın insanlarla birlikte çok güzel aktivitelerde bulunmuş ve öncülük etmiştir" dedi.

Başkan Karaca, etkinliğe katılımın önemine dikkat çekerek, "Bugün burada, belediye başkan yardımcımız ve meclis üyelerimizle birlikte Güngör Bey'i yalnız bırakmamak adına bir aradayız. Sizler aracılığıyla Fethiye'deki bütün vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımı iletmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, yarın düzenlenecek olan Yunus Nadi Parkı açılışına da tüm Cumhuriyetçi ve Atatürkçü vatandaşları davet ederek, "Fethiye'deki herkesin bu anlamlı günde bizimle olmasını istiyorum" diye sözlerini tamamladı.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme