Fethiyeli emeklilerden sert yanıt, 'Milletvekili 196 binle geçinemiyorsa, biz ne yapalım'
Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Demir, 196 bin 775 lira olan maaşının yetmediğini savunarak, 'Yemek, çay, kahve ikramı, misafirhanelerde konaklama, yol faturası hepsi cebimizden' dedi. Fethiye'de FRT TV mikrofonlarına konuşan emekliler, ekonomik sıkıntılar içinde geçinmeye çalıştıklarını belirterek sert yanıtlar verdi.
“Biraz Pazarlarda Gezsinler!”
Emine Kaya, milletvekilinin açıklamalarına karşı yaşadığı ekonomik sıkıntıları anlatarak, "Ben emekliyim, 17 sene önce buraya yerleştim. 2018’den sonra hayatı bitirdiler. 2018’de 2.600 TL emekli maaşı alıyordum, 500 TL kira veriyordum. Şu anda maaşım 18.000 TL oldu, yalan yok, ama 10.000 TL kiraya veriyorum. Gerisini siz düşünün.
Bir milletvekili '196.000 TL maaşla geçinemiyorum' dedi. Allah’a havale ediyorum bizi. Bizi biraz pazarlarda gezsinler. Gerçekten inanmıyorlarsa maaş bordromuzu da gösterelim. Eğer yalan konuşuyorsak Allah yukarıda şahidim.
Biraz önce ne dedim, 2018’i arıyorum! 2018 yılında pazara 50 lirayla gidiyordum, şimdi 1.000 lirayla gidiyorum.
Oğlum kanser hastası, 9 aydır yanımda yok. Önceden buraya okul için gelmişti, ama şu anda iş bulamadığı için İstanbul’a gitti. Burada iş bulamadığı için orada yaşıyor. Biliyorsunuz, yazın otellerde iş oluyor ama kışın kapanıyor.
Ekonomi gittikçe bitti. Normalde bu parayla neler yapılmaz ki! Ama 'geçinemiyorum' demiş. O zaman biz ne yapalım, intihar mı edelim? Ben 18.000 TL maaş alıyorum, 10.000 TL’sini kiraya veriyorum, 8.000 TL ile geçinmeye çalışıyorum. Çok şükür tutumlu bir kadınım ama inanmazlarsa gelip araştırabilirler.
Neden böyle oluyor, bilmiyorum. Bizi şaka mı sanıyorlar? Dalga mı geçiyorlar? Aslında çok şey söylemek istiyorum ama bir Karadenizli olarak sivri dilli olmak istemiyorum. Neyse, konuşmayayım, başımı belaya sokmayayım. Bize kötülük yapanları Allah’a havale ediyorum sadece" dedi.
“Onlar Geçinemiyorsa, Biz Ne Yapalım?”
Emekli İsmet Acar ise geçim sıkıntısının sadece maaşla alakalı olmadığını, ülke ekonomisinin çöktüğünü belirterek, "Ben emekliyim. 17.000 TL maaş alıyorum maalesef. Evim kendime ait olduğu halde yetmiyor.
Vallahi onlar 'geçinemiyoruz' diyorsa, utansınlar! Milletvekillerinin utanması lazım. Biz onların yanında neyiz, ölelim mi yani? Zaten ölü geziyoruz, hepsi yürüyen ölü gibi.
Ne yapsın adam? Yetiştiren adam ne yapacak? Satıcı ne yapacak? Üretici de zor durumda. Biz de ucuz almaya çalışıyoruz ama o adam da bitiyor. Zaten biz bittik, Türkiye de biter böyle giderse.
Abi, 90.000 TL alsan da 100.000 TL alsan da gene geçinilir tabii! Ne demek geçinememek? Ama boya, lüks harcamalar, arabayla her gün gezmeler... Biz arabayla bir yere gidemiyoruz. Bir yayan gelin bakın! Ben çocuğu kucağımda bir buçuk kilometre yürüyorum. Ne yapacağım yani? Yapacak bir şey yok, Allah’a emanetiz” ifadelerini kullandı.