Fethiyeli Eğitimci ve Yazar Ünal Şöhret Dirlik Törenle Anıldı
Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Fethiyeli gazeteci, yazar, öğretmen ve kültür insanı Ünal Şöhret Dirlik, Özer Olgun Kültür Merkezi'nde düzenlenen anlamlı bir törenle anıldı. Fethiye Belediyesi Kültür Hizmetleri Müdürlüğü, Fethiye Turizm, Tanıtım, Eğitim, Kültür ve Çevre Vakfı (FETAV) ve Muğla Gazeteciler Cemiyeti iş birliğinde gerçekleştirilen anma programında, katılımcılar duygusal anlar yaşadı.
Anma programına; FETAV Müdürü Dilek Dinçer, Fethiye Belediyesi Kültür İşler Müdürü Halime Ok, FETAV Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şıkman, 25. ve 26. Dönem Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Emekli Öğretmen, Yazar ve Şair Recai Şahin, Jeoloji Mühendisi ve Şair Cahit Yargıcı, Fotoğrafçı Şükrü Gürel, Dirlik’in kızı Hatice Dirlik, 16. Dönem Milletvekili Sami Gökmen, Yazar Cahit Beğenç, Şair Birdal Can Tüfekçi, Yazar İlhan Kurt, Emekli Öğretmen ve Yazar Şahsene Camız, Koruköyü Muhtarı Nurettin Göztepe, Şairler Nurettin Aktaş, Ümmügülsüm Çelik ve Emine Çakır ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende, Ünal Şöhret Dirlik’in Fethiye’ye eğitim ve kültür alanında yaptığı katkılar, yaşamı boyunca gösterdiği özverili çabalar ve kalıcı eserleri vurgulandı. Dirlik’in kitaplarından ve şiirlerinden yapılan okumalarla, onun fikir dünyasına da ışık tutuldu.
“Bir Şairi Değil, Bir Halk Aydınını Anıyoruz”
Fethiye Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Halime Ok konuşmasında, Ünal Şöhret Dirlik’in yalnızca bir şair ya da yazar değil, aynı zamanda halkın içinden çıkan bir fikir insanı ve aydın olduğunu belirtti. Ok, “O, Köy Enstitüleri ruhunu taşıyan, kaleminden umut dökülen bir halk ozanıydı. Şiirlerinde toplumun ortak hikâyesi, bireyin iç sesi ve emeğin yüceliği vardı.” ifadelerini kullandı.
“Vefanın En Güzel Örneklerinden Biri”
FETAV Müdürü Dilek Dinçer ise konuşmasında, Dirlik’in yalnızca yazarlığı ve öğretmenliğiyle değil; kütüphaneler kurulmasına öncülük etmesi, genç kuşaklara kaynak sağlaması ve kültürel mirasın aktarımına verdiği önemle de örnek bir isim olduğunu vurguladı. Dinçer, Dirlik’in Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’ndeki kütüphaneye hayattayken adının verilmesinin vefa örneği olduğunu belirterek, “O, çağdaş bir Evliya Çelebi, halkın Nasrettin Hoca’sı gibiydi.” dedi.