Fethiye Yeşilüzümlü Muhtarı Çatal, Yaz Sezonunu Değerlendirdi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Yeşilüzümlü Muhtarı Cengiz Çatal, geride bıraktığımız yaz sezonu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çatal, villa turizmi, festival, dastar ve halk evi ile ilgili konulara değindi.

  • 463

Fethiye'nin Yeşilüzümlü Mahallesi, tarihi güzellikleri ile öne çıkıyor. Dastar dokuma, çeşitli düzenlenen festivaller, villa turizmi, halk evi ile çeşitlilikleri ile zengin bir mahalle haline geldi. Muğla'nın Fethiye ilçesinde Yeşilüzümlü Muhtarı Cengiz Çatal, geride bıraktığımız yaz sezonu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Villa Turizmi İyi Geçti, Villacılarımız Memnun

Fethiye'nin merkezinden uzak bir konumda yer alan Yeşilüzümlü Mahallesi, doğal güzellikleri ve temiz havasıyla şehir dışından gelen misafirlerin villa kiralayıp tatil yapacağı bir konum haline geldi. Bu konu ile ilgili konuşan Yeşilüzümlü Muhtarı Cengiz Çatal, “Öncelikle Yeşilüzümlü'ye hoş geldiniz. Üzümlü'de sezon iyi geçti diyebilirim. Üzümlü'de villa turizmi aktif bir şekilde var, villa turizmi iyi geçti. Villacılarımız memnun. Esnafta memnun. Esnafta kazandı” dedi.

Festivalimiz Çok Güzel Geçti, Alim Başkanımıza Teşekkür Ederiz

13. Yeşilüzümlü Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali, 19-20-21 Nisan tarihlerinde Yeşilüzümlü'de yapıldı. Çeşitli konser ve etkinliklere sahne olan festival yoğun misafir ağırladı. Festivali değerlendiren Çatal, “Nisan ayında festivalimiz oldu. 3 gün sürdü. Çok güzeldi. Alim başkanımıza o konuda çok teşekkür ederiz. Esnaf para kazandı, yerli halkımız para kazandı, yerli ürünlerimiz satıldı. Köyümüzü tanıttık, çok iyi oldu” ifadelerine yer verdi.

Dastar Satışlarımız İyi Gidiyor, Halkımız Memnun

Fethiye'nin Yeşilüzümlü Mahallesi, kış sezonunda da misafir ağırlıyor. Dastarı ile ünlü olan mahalle hakkında konuşan Muhtar Çatal, “Kış sezonunda gezmeye Üzümlüye gelen oluyor. Üzümlüyü merak ediyorlar, genelde internette, sosyal medyada falan görüp gezmeye geliyorlar. Bir de bizim dastar'ımız, dokumamız var. Bu dokumayı merak ediyorlar. Dokuma almaya geliyorlar. Bizim pekmezimiz, üzümden yapılan sucuğumuz, köhtümüz bu ürünler var, bunları almaya geliyorlar. Dastar satışları güzel. Likya Kadın Kaldırma Koop.'de tanıtımlarıyla. Halkımız memnun. Dastar satışlarımız da var”

Fethiye Yeşilüzümlü Halk Evi'nden Halkımız Mutlu

12 Mart'ta Yeşilüzümlü'de Fethiye Belediyesi'nin faaliyete geçirmiş olduğu Yeşilüzümlü Halk Evi'nde vatandaşlar keyifli vakit geçiriyor. Cengiz Çatal bu konu ile ilgili “Halk evi Üzümlü için çok güzel oldu. Üzümlü'ye değişik bir hava kattı. İnsanlarımız buraya ailesi ile birlikte gelip misafirini ağırlıyor, ailesiyle birlikte oturup zaman geçiriyor. Kafasını dinliyor. Fiyatları da çok uygun. Halkımız çok memnun. Halk evini açtığı için Alim başkanımıza da çok çok teşekkür ederiz” ifadelerine yer verip sözlerini noktaladı.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme