Fethiye Salı Pazarı'nda sezon sonu durgunluğu

Fethiye Salı Pazarı'nda esnaf, bu hafta yaşanan durgunluktan şikâyetçi. Bu hafta yaşanan durgunluk, sezonun sonlarına gelinmesi ve turist sayısındaki azalmaya bağlı olduğu ifade ediliyor.

  • 132

Fethiye'nin ilgi gören pazarlarından biri olan Salı Pazarı'nda bu hafta durgunluk yaşanıyor. Pazar esnafı, özellikle son haftalarda işlerin oldukça yavaşladığını belirterek endişelerini dile getirdi.
Pazar esnaflarından alınan bilgilere göre, sezonun sonlarına gelinmesi ve turist sayısındaki azalma, pazarın hareketliliğini olumsuz etkileyen başlıca nedenler arasında yer alıyor. Geçtiğimiz haftalara göre bu hafta durgunluk yaşandığını ifade eden esnaflar, pazarın sakin olduğunu belirttiler.

Pazarda Sakinlik Hâkim

Pazar esnafı Halil Acar, “Bu hafta Salı Pazarı sakin. Armut, şeftali, elma, muz, fasulye, salatalık, domates. Armut 50, muz 60, şeftali 70, elma 25 lira. Fasulye 80 lira. Akşama doğru daha işler daha durgun oluyor. Böyle devam ederse işlerimiz zayıf. Geçen hafta güzeldi ama bu hafta zayıf.” dedi.
Bir diğer pazar esnafı Halil Poyraz ise, “Geçen haftaya göre Salı Pazarı durgun. Sezonun sonlarına yaklaştığımızdan dolayı sakin olduğunu düşünüyorum. Pazarda en çok klasik salatalık, meyve bunlar satılıyor. Bugün ise Salı pazarında sakinlik hâkim. Sezon bitiyor artık. Turistler azalıyor.” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme