Fethiye Pazarcısı Sivri, 'Müşteri İdareli Alıyor, Mal Azaldığı İçin Fiyatlar Yükseldi!'

Fethiye'de pazar fiyatları artış gösterirken, Fethiye Cumartesi Pazarı'nda 30-35 yıldır pazarcılık yapan Eşref Sivri, malzeme azalmasının fiyatları yükselttiğini belirtti. Müşteri Arife Mertoğlu ise, yüksek fiyatlardan şikâyet etti.

  • 135

Fethiye'de pazar esnafı, son günlerde artan gıda fiyatlarından dert yanıyor. 30-35 yıldır pazarcılık yapan Eşref Sivri, müşterilerin rahatsız olmaması için elinden geleni yaptığını ifade etti. "Yayla azalıyor. Müşteri bu konuda rahatsız olmasın, pazarcının da yapabileceği bir şey yok" diyen Sivri, fiyatların artışına dikkat çekti.


Sivri, fiyatların yükselmesinin sebebini şöyle açıkladı: "Mesela, hale gittiğini farz et, patlıcan orada 28 TL ise ben oraya 30 TL yazamıyorum. Müşteri az alıyor, idareli gidiyorlar." Pazardaki diğer ürünlerin fiyatları da dikkat çekici bir şekilde artmış durumda. Şu an biberin yarım kilosu 25 lira olarak satılıyor. "Vatandaş pahalı diyor, millet haklı ama mal azaldığı için pahalı satıyoruz. Bazen bu durum değişiyor, bazen de düşük fiyatlar oluyor" ifadelerini kullandı.

Fethiye pazarında alışveriş yapan Arife Mertoğlu ise fiyatların artışından şikayetçi. Mertoğlu, "Sizden memnunum ama pazarda fiyatlar pahalı. İşte gördüğünüz gibi, her şey çok pahalı. Fiyatların inmesini bekliyoruz ama hala inmiyor. Hükümetin buna el koyması lazım, yönetimin artması lazım" şeklinde görüşlerini dile getirdi.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme