Fethiye'nin tarihi lezzeti: 1973'ten beri aynı lezzet

Fethiye'de 1973 yılından beri dondurmanın eşsiz lezzetini sunan bir mekân var. Gürol Aykırı'nın işlettiği bu dondurma dükkânı, tam 3-4 nesildir müşterilerine hizmet veriyor. Babası Durmuş Aykırı'ndan devraldığı bu mirası, kardeşiyle birlikte gururla taşıyan Gürol Aykırı, dondurma yapımının inceliklerini ve lezzetin sırrını bizlerle paylaşıyor.

  • 1345

Gürol Aykırı, dondurmalarını tamamen doğal malzemelerle ürettiklerini vurguluyor. Meyvelerin tazeliğini dondurmaya aktaran işletme, hiçbir katkı maddesi kullanmıyor. Sütlü dondurmalarda ise doğal salep kullanılıyor ve sütler soğuk zincirle taze olarak geliyor. Bu sayede müşteriler, hem sağlıklı hem de lezzetli bir deneyim yaşıyor.

Fethiye'de 1973'den Bu Yana Hizmet Veren Dondurmacı

Gürol Aykırı, “1973 yılından beri işletmemiz devam ediyor. Babam Durmuş'tan; babadan oğula işletmecilik yapıyoruz. Babam şu anda içerde istirahat ediyor, burası ona ait, bizler de evladı olarak bu işi devam ettiriyoruz. Bizim de çocuklarımız var onlar da bu işi biliyor, devam edecekler inşallah. 3, 4 nesildir devam ediyor diyebiliriz burası için.
Yerel halktan da müşterimiz var, Fethiye dışından; İstanbul, Ankara gibi diğer şehirlerden de çok misafirimiz geliyor.

Yabancı turistlerden de çok müşterimiz var

En çok karadutlu, kavunlu, sütlü, kakaolu ve limonlu dondurmalar tercih ediliyor. Bizim burada 12, 13 çeşit dondurmamız var. Biz burada tamamen doğal çalışıyoruz. Dondurmayı meyvenin kendisinden yapıyoruz. Kesinlikle katkı maddesi kullanmıyoruz. Sütlü grubumuzda tamamen doğal salep kullanıyoruz. Sütümüzü de mandıralardan alırız, sütler soğuk zincirli olarak gelir. Allah'a çok şükür sezon iyiydi. Geçtiğimiz sezona göre biraz daha sekteye uğradı ama yine de iyiydi.” dedi.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme