Fethiye Mahalleler Arası Futbol Turnuva Sonrası Açıklama
Muğla'nın Fethiye ilçesinde Fethiye Kaymakamlığı'nın idaresinde, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün koordinesinde ve Hırçın Pen sponsorluğunda gerçekleştirilen Fethiye Mahalleler Arası Futbol Turnuvası'nda şampiyon Taşyaka oldu. Finalin ardından açıklamalar geldi.
Fethiye Mahalleler Arası Futbol Turnuvası’nda 25 takımın arasından finale Karaçulha Mahallesi ile Taşyaka Mahallesi yükseldi. Dün akşam saatlerinde Fethiye İlçe Stadyumu’nda oynanan müsabakayı normal süresi 0-0 biten karşılaşmanın ardından seri penaltı atışlarında Taşyaka Mahallesi kazanarak kupanın sahibi oldu.
Müsabakanın ardından Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Fethiye Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit, Taşyaka Mahallesi Muhtarı Tufan Okşaş, Turnuvanın sponsoru Özkan Hırçın ve Taşyaka Mahallesi’nin sponsoru S3 Seahorse Hotel&Beach Club ve Denizatı Restaurant sahibi Ali Özdemir açıklamalarda bulundu.
“Bu Turnuva Mahallelerimizi, Gençlerimizi Hareketlendirdi”
Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş: “Tabi öncelikle uzun bir süredir bu turnuva devam ediyor. Şunu söylemek istiyorum: Mahallemizi hareketlendirdi, gençlerimizi hareketlendirdi. Çok güzel bir etkinlik, birçok kişinin emeği var burada. Öncelikle Gençlik ve Spor Müdürlüğümüzün, müdürümüzün, elemanlarımızın, hakemlerimizin, saha çalışanlarımızın, muhtarlarımızın çok büyük emeği var. Herkese çok teşekkür ediyorum. Burada birincilik, ikincilik, üçüncülük önemli ama asıl önemli olan katılmak, gençleri teşvik etmek, onlara destek olmak. Aynı zamanda tabi sponsorumuza çok teşekkür etmek istiyorum. Çok güzel bir karşılaşma oldu. Heyecan oldu, gördüğünüz gibi çok büyük bir katılım oldu. Katılımcılara da seyircilerimize de çok teşekkürediyorum. Sizlere de teşekkür ediyorum” dedi.
“Bizim Buradaki Amacımız Mahallelerimizin Kaynaşmasıydı”
Fethiye Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit: “Fethiye Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü olarak, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın misyonu olan 7’den 77’ye herkese spor yaptırmakla ilgili bir mükellefliğimiz var. 87 gündür devam eden turnuvamızın final maçlarını bugün tamamladık. Bizim buradaki amacımız mahallelerin birbiri ile kaynaşmasıydı. Bunun da fazlasıyla yerine geldiği ümidindeyim. Tribünler komple doluydu. Gelen tüm seyircilerimize teşekkür ediyorum. Müsabakaya 25 takımımız katıldı, onların hepsine de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Türkiye’ye örnek olacak bir turnuva düzenliyoruz. Muhtarlarımız çok büyük sorumluluk alıyorlar onlar da sağolsun. Sorunsuz bir turnuva düzenledik. Görevlilerimize, hakemlerimize, sponsorumuza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“Bu Turnuvanın Diğer Yıllarda da Devam Etmesini İstiyoruz”
Turnuvanın şampiyonu Taşyaka Mahallesi’nin muhtarı Tufan Okşaş: “Zor turnuvaydı. Çok emek verdik, çok yorulduk. Tüm takımlar çok iyi oynadı. Örnek bir turnuva olsun istedik. Futbol odaklı, kimsenin sakatlanmayacağı başına bir şey gelmeyeceği bir turnuva olmasını diledik ve bunu başardık. İki takım da iyi niyetli oynadı. Diğer yıllarda da devam etmesini istiyoruz. Hak eden kazansın” dedi.
“Sporun ve Sporcunun Her Zaman Yanındayız”
Turnuvanın sponsoru Hırçın Pen sahibi Özkan Hırçın: “Yaklaşık üç aydan beri süren, kaymakamlığımızın ve ilçe gençlik ve spor müdürlüğümüzün beraberliğinde düzenlemiş olduğu mahalleler arası futbol turnuvası güzel geçti. Kavgasız, gürültüsüz güzel bir turnuva oldu. Harika bir şekilde final maçını izlemek için gelen tüm seyircilere sonsuz teşekkür ediyoruz. Birinci olan Taşyaka Mahallesi’ni kutluyoruz. İkinci olan Karaçulha Mahallesi centilmen bir müsabaka gerçekleştirdi. Ayrıca emeği geçen tüm spor camiasındaki görevli arkadaşlara, sporculara, sağlıkçılara, hakemlere, İlçe Gençlik ve Spor Müdürümüz Sayın Harun Reşit Yiğit’e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Biz de üstümüze düşen görevi yaptık. Fethiye aşığıyız. Sporun ve sporcunun her zaman yanındayız. Bundan sonra da elimizden geldiği kadar maddi manevi sporun yanındayız. Umarım bundan sonra da daha güzel yerlere imza atacağımıza inanıyorum. Teşekkürler” diye konuştu.
“Çok Sportmence Bir Turnuva Oldu”
Taşyaka Mahallesi sponsoru S3 Seahorse Hotel&Beach Club ve Denizatı Restaurant sahibi Ali Özdemir: “Evet çok güzel bir turnuva oldu. Başta kaymakamımız olmak üzere desteği olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Çok sportmence geçti. Takımımı da tebrik ediyorum, Taşyaka mahallesi’ ne de hayırlı olsun. İki takım da çok denkti. Denk mücadele ettiler. Çok güzel oldu, iki takımı da tebrik ediyorum. Böyle turnuvaların devamını diliyorum” ifadelerine yer verdi.