Fethiye Kent Konseyi Kadın Meclisi ve STK'lardan Koruköy İlkokulu'na Gönüllü Destek

Fethiye Kent Konseyi Kadın Meclisi, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Türk Kadınlar Birliği ve Fethiye Fotoğraf ve Sinema Derneği (FEFSAD) ile birlikte Fethiye'nin Koruköy Mahallesi'nde bulunan Fethiye Koru İlkokulu'nda gönüllülük çalışması başlattı. Gönüllüler, okulun fiziki eksiklerini giderip öğrenciler için sağlıklı bir eğitim ortamı yaratma hedefiyle okulu boyadı, Atatürk büstünü yeniledi ve bir Atatürk köşesi oluşturdu. Ayrıca çocuklara halk sağlığı eğitimi de verildi.

  • 202

Gönüllülük ve Birliktelik Vurgusu

Fethiye Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Canan Bütün, bu anlamlı çalışmanın detaylarını paylaşarak, "Sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hareket etmeyi amaçladık. Kırsal bölgelerdeki okulların eksiklerini gidermek ve kadınlara yönelik çalışmalar yapmak için bu projeyi başlattık. Koruköy'de muhtarımız Nurettin Bey ve öğretmenlerimizle yaptığımız görüşmeler sonrası projeyi hayata geçirdik. Tüm STK'larımız gönüllü olarak destek verdiler, bu da bizi çok mutlu etti," dedi. Bütün, diğer STK'ları da kadın meclisine ve kent konseyine katılmaya davet etti.

Canan Bütün sözlerine şu ifadelerle devam etti; “Bu proje başlangıç, inşallah daha büyük daha güzel projelerde de inşallah hep birlikte ilerleyeceğiz. Sivil toplum kuruluşlarına özellikle çağrı yapıyorum lütfen kadın meclisine, kent konseyine katılımlarınızı sağlayın. Birlikte hareket ettiğimiz zaman birlikten güç doğar. Dolayısı ile daha verimli çalışacağımızı düşündüğümüzden dolayı davet ediyorum bütün sivil toplum kuruluşlarını.”

FEFSAD'dan Destek

FEFSAD'ı temsilen projede yer alan Nergis Gözgü ise projenin başlangıç olduğunu belirterek, "Hep birlikte daha büyük projelere imza atacağımıza inanıyorum. Bu tür sosyal sorumluluk projelerinde yer almak bizler için büyük bir mutluluk," ifadelerini kullandı.

Canan İzmirli: "Okullar Hassas Noktamız"

ÇYDD Fethiye Şube Başkanı Canan İzmirli, uzun yıllar öğretmenlik yaptığını belirterek, "Okullar benim için çok değerli. Koruköy'de muhtarımızla daha önce tanıştık ve burada bir şenlik düzenlemeye karar verdik. Okulun eksiklerini görünce gönüllü olarak el attık ve Atatürk köşesi ile mevsim tablosunu hazırladık. Bu okul artık bizim bir parçamız oldu, ne zaman ihtiyaçları olsa yanlarında olacağız," dedi.

Filiz Topçu: "Atatürk'ün Işığında Yürüyeceğiz"

ADD Fethiye Şube Başkanı Filiz Topçu ise Atatürk'ün fikirlerini yaşatmak adına bu projeye gönülden destek verdiklerini belirtti. "Bu bizim dernek olarak ikinci kez bir okula Atatürk büstü yaptırmamız. Çocuklarımızın Atatürk'ün ışığında geleceğe yürümeleri için katkıda bulunmak bizler için büyük bir onur," dedi.

Koru Köyü Muhtarı Nurettin Göztepe: "Mutluluktan Uçuyorum"

Koruköy Mahallesi Muhtarı Nurettin Göztepe ise duygularını şu sözlerle ifade etti: "Köyümüzdeki okul uzun zamandır kapalıydı ve yaklaşık iki yıl önce yeniden açıldı. Bu okulun güzelleştirilmesi için Kent Konseyi ve STK'larımızın desteğiyle büyük bir adım atıldı. Şu an köyümüzde 15 çocuğumuz ve 2 özverili öğretmenimiz var. Atatürk köşesi eksikliğini giderdiğiniz için hepinizin ellerine sağlık."

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme