Fethiye Kavrulurken, Ağrı Dağı'nda Kar Keyfi

Fethiye'de sıcaklıklar 40 dereceye yaklaşırken, bunaltıcı sıcaklar ve yüksek nem vatandaşları zorlarken, doğuda Ağrı Dağı'nın zirvesi karlar altında dağcıları ağırlamaya devam ediyor. İran, Nahçıvan ve Ermenistan sınırında yer alan bu görkemli dağ, yazın ortasında bile erimeyen buzulları ve kalıcı kar örtüsüyle doğa sporları tutkunlarına eşsiz bir deneyim sunuyor.

  • 293

"Türkiye'nin çatısı" olarak bilinen, 5 bin 137 metre yüksekliğindeki Ağrı Dağı, yılın her döneminde olduğu gibi bu yaz da yerli ve yabancı dağcıların ilgi odağı oldu. Fethiye'de bunaltıcı sıcaklık ve yüksek nem yaşamı zorlaştırırken, Doğubayazıt ilçesine bağlı Çevirme mezrasında bir araya gelen dağcılar, serin rüzgarlar eşliğinde zirveye ulaşmanın heyecanını yaşıyor.

Zorlu bir yürüyüş ve kamp sürecinin ardından, dağcılar buzullarla kaplı zirveye ulaşıyor ve Ağrı Dağı'nın benzersiz manzarasıyla ödüllendiriliyor. Bu doğal güzellikler, sadece dağcıların değil, aynı zamanda doğa fotoğrafçılarının da dikkatini çekiyor. Ağrı Dağı'nın serin zirvesi, Fethiye'deki kavurucu sıcaklara rağmen dört mevsim kış güzelliğini yaşatmaya devam ediyor.

Bakmadan Geçme