Fethiye'de Üniversite Düzeyinde Gemi İnşaat Bölümü Açılması İçin Girişimler Başladı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Fethiye Ali Sıtkı Mefharet Koçman Meslek Yüksekokulu'nda, sektörün ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla gemi inşaat bölümü açılması için Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nda (FTSO) toplantı gerçekleştirildi.

  • 128

FTSO Meğri Salonu'nda 20 Eylül 2024 tarihinde yapılan toplantıya FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Fethiye Şubesi Başkanı İlkay Tugay, İMEAK DTO Fethiye Şubesi Meclis Başkanı Onur Ugan, MSKÜ Fethiye Ali Sıtkı Mefharet Koçman Meslek Yüksekokulu'ndan Doç. Dr. Zeynep Rabiye Ardahanlıoğlu, MSKÜ Fethiye Ali Sıtkı Mefharet Koçman Meslek Yüksekokulu'ndan Doç. Dr. İsmail Çınar, Gemi İnşaat Makine Mühendisi Fatma Kısar ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Uzmanı Damla Avcı İşyar katıldı.

Toplantıda Fethiye'de denizcilik sektörünün sorunu haline gelen nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması amacıyla MSKÜ Fethiye Ali Sıtkı Mefharet Koçman Meslek Yüksekokulu bünyesinde gemi inşaat bölümü açılması konusunda atılacak adımlar görüşüldü. Yapılan değerlendirmeler sonucu bölümün teknik alt yapısının hazırlanması ve ihtiyaçlarının belirlenmesinin ardından kuruluş protokolüne ilişkin çalışmaların başlanması kararlaştırıldı.

Toplantıda söz alan İMEAK DTO Fethiye Şubesi Başkanı İlkay Tugay bölümün açılmasının sektörün ihtiyaçlarına büyük katkıda bulunacağını söyledi. Bölümden mezun olan nitelikli öğrencilerin iş olanaklarından yaralanma konusunda hiç zorluk yaşamayacağını vurgulayan Başkan İlkay Tugay, Fethiye'de gemi imalatı ve denizcilik sektörünün her yıl büyümeye ve gelişmeye devam ettiğini kaydetti.

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ise denizcilik sektörünün ihtiyaçlarının karşılanması noktasında lise düzeyinde de çalışmalar yaptıklarını hatırlatarak “Fethiye'de birçok sektörümüz nitelikli çalışan bulamadıklarından yakınıyor. Bunların başında gemi imalat sektörümüz ve yan dalları geliyor. Kuracağımız bölüm ön lisans düzeyinde öğrencilerimizi, sektörümüzün ihtiyaçları doğrultusunda yetiştirmemize büyük katkı sunacak. Öğrencilerimizin staj ihtiyaçlarını da bu işbirliği içinde kolayca karşılayabilir, okulun sonunda işi hazır halde mezun olmasını sağlayabiliriz. Bölümün açıklaması noktasından verdiği destekler için hocalarımıza ve İMEAK DTO Fethiye Şube yönetimimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme