Fethiye'de Türk El Sanatları Ürünlerine İlgi Yoğun

Fethiye'de 30 yıldır babası ile birlikte esnaflık yapan Umut Yunar yaz sezonu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yunar,'' Bu sezonunun orta halli geçtiğini, satışların geçen sezondan biraz daha düşük olduğunu'' belirtti.

  • 106

Fethiye'de 30 yıldır babası ile birlikte Türk El sanatları ve el yapımı yöresel ürünler mağazası bulunan Umut Yunar sezona dair açıklamalarda bulundu.

Yunar yaptığı açıklamada, ''Bu sezon orta halliydi, geçen sezondan biraz daha düşüktü. Bizim mağazamız tamamen Türk el sanatları üzerine kurulu, Türkiye'nin sayılı bölgelerinde üretilen ürünler geliyor. Kütahya seramiği, Gaziantep ve Kahramanmaraş bölgesinin ağaç oymacılığı, Erzincan'ın bakır işlemeciliği, Türk el sanatlarından minyatür sanatlar var. Tekstil ürünlerimiz Bursa ipeği ve Denizli Buldan kumaşlarından yapılma, özel koleksiyonluk ürünlerimiz var; bütün ürünlerimiz yerinden geliyor. Çoğu ürünümüzü de yerine bizzat kendimiz gidip seçip alıyoruz. Buraya gelen toptancılardan değil, daha çok lokal ve kültürel, fabrikasyon olmayan, kültürel olan karadüzen tezgah dokumaları, oyma sanatındaki özel ustaların eserleri ve özel ürünleri seçiyoruz. Hem yerli turiste hem yabancı turiste Türk el sanatlarını anlatmak için çalışıyoruz; benim babam da bir heykeltıraş ve lüle taşı ustası, hipo sanatçısı. O yüzden Türk el sanatlarına daha fazla ilgimiz var, ürünler ilgi görüyor, mağazanın konseptini de ona göre yaptık. Eylül ayından itibaren İngiliz müşterilerimiz ağırlık gösterdi, Haziran, Temmuz, Ağustos gibi yurt içinden gelen müşterilerimiz vardı. Arap ve Rus müşteriler azdı, Eylül ayında yine Bulgar, İtalyan, İspanyol ve Alman müşteriler vardı. Gurbetçilerimiz biraz daha azınlık olarak vardı; geçen seneye göre gurbetçi oranı yüzde elli daha düşüktü. Eylül ayı bu bölgeler için sürpriz oldu, beklentinin üzerinde geçti, o da orta yaş üstünün gelmesi ile birlikte gerçekleşti.''dedi

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme