Fethiye'de SAYAP'tan sağlıklı yaşam konferansı

SAYAP (Sağlıklı Aktif Yaş Alma Programı) tarafından Deniz Temiz Derneği TURMEPA'da 'Hayat Boyu Eğitim ve Sağlık' konulu bir konferans gerçekleştirildi.

  • 191

Deniz Temiz Derneği TURMEPA'da SAYAP (Sağlıklı Aktif Yaş Alma Programı) tarafından konferans düzenlendi. TURMEPA'da düzenlenen konferansta, hayat boyu eğitim ve sağlığın önemi vurgulandı. Konferansa katılanlar, sağlıklı yaşama dair önemli bilgiler edinme fırsatı buldu.

SAYAP İle Sağlıklı Yaşama Başlangıç

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yaşlı Sağlığı Bakımı Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü aynı zamanda Aktif Yaş Alma Programı kurucusu Cemil Yavuz, “Programımız iki yıldır devam ediyor. Programda 60 yaş üstü herkesi kabul ediyoruz. Geçen sene 50 civarında öğrencimiz vardı. Bu dönem 110 öğrencimiz oldu. Programın ilk haftasını tamamladık. Programda 9 ders yer alıyor. Bu dersler, spor, yoga, plates gibi dersler. Beceri geliştirme ve fotoğraf gibi de derslerimiz var. İngilizce ve dans gibi de çok seçenek bulunuyor. Ayda bir gezi ve dönem sonu da sosyal sorumluluk projelerimiz var. İnsanların yaşlandıkça evde durmak yerine aktif olmalarını istiyoruz. Hocalarımız alanlarında uzman ve tamamı gönüllü. Bugün ise bir konferans oldu. Hayat boyu eğitim ve sağlık konularına değinildi” dedi.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme