Fethiye'de SAYAP ikinci eğitim yılına başlıyor

Sağlıklı ve Aktif Yaş Alma Programı SAYAP, 'Uyum Dersi' ile Fethiye Özel Olgun Kültür Merkezi'nde ikinci yıl eğitim programına başlıyor.

  • 110

SAYAP, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi MSKÜ Yaşlı Sağlığı ve Bakımı Uygulama Araştırma Merkezi tarafından yürütülen bir sosyal sorumluluk projesi. Geçen yıl programına başlayan ve geçen hafta da güz dönemi kayıtlarını FETAV'da tamamlayan SAYAP'a önceki yıla göre müracaat edenlerin sayısı 2 kat arttı.

Geçen yıl programa katılan öğrencilerin tavsiyesi ile çok sayıda 60 yaş üstü kişinin başvurduğu programın eski öğrencilerinin de hemen hemen tamamı kayıtlarını tazelediler.

MSKÜ Yaşlı Sağlığı ve Bakımı Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü ve SAYAP'ın kurucusu Dr. Cemil Yavuz önderliğindeki Gönüllü Çalışma Grubu ve 105 öğrencisi bu yılki program çerçevesinde 2'si zorunlu 7 seçmeli toplam 9 ders, 1 atölye çalışması, her ay bir sosyal program ve her dönem 1 sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirecek.

“SAYAP Yeni Döneme Hazır”

Dr. Cemil Yavuz, yaptığı açıklamada; “60 yaş üzerindeyseniz ve öğrenirken eğlenmek, yaşayarak öğrenmek istiyorsanız, yeni arkadaşlıklar, dostluklar kurmak istiyorsanız, daha çok fiziksel hareket, daha çok sağlık istiyorsanız, siz de katılın bize” diye çağrıda bulunarak “Fethiye Tazelenme Üniversitesi ile başlayan bu programlar şimdi SAYAP olarak devam ediyor. Fethiye'de yaklaşık 6 yıldır düzenlediğimiz tüm bu programlarda amaç ortak. Sağlıklı Yaş Alma bilinci konusunda hem programa katılan üyelerde hem de ilçemizde duyarlılık geliştirmek. Yaşlı bireylerin hakları konusunda toplumda farkındalık yaratmak” şeklinde açıklamada bulundu. Programa, yarın saat 11.00'de Fethiye Kültür Merkezi Konferans salonunda tüm gönüllü çalışanlar ve öğrencileri bir araya getirecek ‘uyum dersi' ile başlanacak. Güz dönemi 30 Aralık 2024'de tamamlanarak sömestr tatiline girilecek.” dedi.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme