Fethiye'de sanat ile buluşma adresi: Misterio Art & Deco Sanat Atölyesi
Muğla'nın Fethiye ilçesinde Misterio Art & Deco Sanat Atölyesi'ne gelen öğrenciler çeşitli objeler ile ilgili çalışmalar yaparak hem terapi yapıyor hem de sanat becerisini geliştiriyor. Atölyenin sahibi Ahu Aslanoğlu açıklamalarda bulundu.
Fethiye’de bulunan Misterio Art & Deco Sanat Atölyesi’nde öğrenciler objeler ile çalışmalar yaparak sanat becerilerini geliştiriyor. Sanat atölyesinde hem terapi yapan öğrenciler hem de grup halinde çalışmalar yaparak keyifli vakit geçiriyor. Atölyenin sahibi Ahu Aslanoğlu açıklamalarda bulundu.
BURAYA GELEN ARKADAŞLARIMIZ İLE BİRLİKTE KEYİFLİ BİR GÜN GEÇİRİP TERAPİ YAPIYORUZ
Misterio Art & Deco Sanat Atölyesi Sahibi Ahu Aslanoğlu yaptığı açıklamada, “Misterio Art & Deco Sanat Atölyesi’nde arkadaşlarım ile birlikte bireysel çalışmalar yapıyoruz. Bu atölye yaklaşık 2.5 senedir var ama dışarıdan çok görünmüyordu çünkü vitrinimiz yoktu.
Yılbaşı itibariyle vitrinimizi oluşturduk. Sonrasında baktığımızda sanata gönül veren çok insanımız var ve çok talep görmeye başladık. Buraya gelen arkadaşlarımız ile birlikte keyifli bir gün geçirip terapi yapıyoruz. Birçok şeyi paylaşıyoruz diyebiliriz.
Alisse Nuera gelinliğin sahibi olduğumuz için Fethiyeliler bizi tanıyorlar. Bu sanat benim çocukluktan bu yana gelen bir hobim diyebilirim. Çalışma hayatım boyunca çok da fırsat bulamamıştım. Pandemi döneminde herkes eve kapandığında ben de bunu biraz daha gündeme getirmeliyim dedim. Evdeki çalışmalar yetmeyince bir atölyemiz olsun dedik. İlk atölyemizi Yeşil Üzümlü’de açmıştık.
Lokasyon olarak çok fazla şehre yakın olmadığı için çok göz önünde değildik açıkçası. Gelinliğimizin yanı bu gördüğünüz alan butikti. Burayı atölyeye çevirdik. Eğitimlerimi tamamladım ve öğrenci de almaya başladım. Şuanda keyifli bir şekilde devam ediyoruz.
Burası bir hobi atölyesi. Herkes ilk etapta ruhsal dinlenmek amacıyla geliyor buraya. Günlük gelen arkadaşlarımız için atölyemizin bir atölye kullanım ücreti var. Günlük 400 TL olarak belirledik. Buraya geliyorlar boya, fırça gibi malzemeleri biz karşılıyoruz.
Gün içinde yaptıkları objeleri de alıp gidebiliyorlar. Bunun dışındaki duvar gibi eğitimlerde teknik eğitim olduğu için aşağı yukarı 3-4 günlük bir eğitimimiz oluyor. Temel ve ileri teknikler ile ilgili onları aylık çalışma olarak ücretlendiriyoruz. Ürün satışlarımız da var” dedi.
FETHİYE’DE YOĞUN BİR İLGİ VAR, GELİRİMİZİN YÜZDE 50’SİNİ PATİLİ DOSTLARIMIZA HARCIYORUZ
Aslanoğlu, konuşmasının devamında “Fethiye’de yoğun bir ilgi ile karşılaştık. Hepimizin bir arayışı var zaten sanat ile ilgili. Özellikle hanımlar gerçekten yoğun ilgi gösterdiler. Bu da çok keyifli. Bunun dışında çok özel olan çocukların ilgisi var. Vitrini görüp detaylıca vitrini inceleyen çocuklar için de onların tatil dönemlerinde eğitimler yapıyoruz.
Sanatı öğrenmek, bir şeyler öğrenmek isteyen herkese kapımız açık. Ruhunu dinlendirmek isteyen herkesi bekliyoruz. Ben pati bir dostu olarak bir kişi olarak buradan gelen gelirin yüzde 50’sini ben patili dostlarıma harcıyorum. Bu oluşumun ana sebeplerinden bir tanesi de buydu” ifadelerine yer verdi.