Fethiye'de Mevlid'i Nebi Haftası coşkuyla kutlandı

Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle, Fethiye Müftülüğü tarafından Karaçulha 15 Temmuz Şehitleri Kur'an Kursu'nda anlamlı bir program düzenlendi. Programa Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Doç. Dr. Fatih Kurt, Fethiye, Dalaman, Ortaca, Seydikemer  ilçe müftüleri, müftülük personeli, vatandaşlar ve Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş da katıldı.

  • 98

Fethiye Müftülüğü tarafından Karaçulha 15 Temmuz Şehitleri Kur'an Kursu'nda gerçekleştirilen Mevlid-i Nebi Haftası etkinliklerine, Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Doç. Dr. Fatih Kurt, Fethiye, Dalaman, Ortaca, Seydikemer ilçe müftüleri, müftülük personeli, vatandaşlar ve Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş katıldı. Program, İstiklal Marşı'nın okunması ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programın açılış konuşmasını; Fethiye'de 5 yıl görev yapan ve Ankara Etimesgut İlçe Müftülüğü'ne atanan Kamil Oktay yaptı. Oktay, programın anlam ve önemini hatırlatıp katılımcılardan helallik istedi.

Programda Çamköy Hz. Fatıma Kız Kur'an Kursu'nda hafızlığını tamamlayıp diplomasını alan ve şuan Mehmet Akif Ersoy Proje İmam Hatip Ortaokulu 5. sınıfa devam eden Hatice Kübra Çetinkaya, Arif Nihat Asya'nın Peygamber Efendimiz için yazdığı 'Naat'ı okudu. Öğrencinin bu duygulu sunumu, katılımcılardan büyük beğeni aldı.Ardından, katılımcılara Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" temalı sinevizyon izletildi.

Programın en önemli bölümünde ise, Başkanlık Müşaviri Doç. Dr. Fatih Kurt, "Şahsiyet İnşasında Üsve-i Hasene Olarak Hz. Peygamber" konulu sunumunu yaptı. Kurt yaptığı konuşmada, “O bir beşerdi ama Rabbine layık bir kuldu, emindi, güvenilirdi, ihlaslıydı, samimiydi, nazikti, kibardı, tevazu sahibiydi, kibirden, gösterişten uzaktı, vefalıydı, adildi, hakka-hukuka dikkat ederdi, cömertti, paylaşmayı severdi, merhametliydi, sevgi doluydu, sabırlıydı, masum ve mazlumların yanında olan şahsiyet sahibi bir insandı” diyerek peygamber efendimizin güzelliklerini salondakilere duygu yüklü bir şekilde aktardı. Programın sonunda, Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş ve Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapı, Doç. Dr. Fatih Kurt'a teşekkür ederek kendisine birer hediye takdim ettiler. Program, hatıra fotoğrafları çekimiyle sona erdi.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme