Fethiye'de Metin Özdem'den üniversite adaylarına kalan sürede tüyolar
YKS (TYT-AYT-YDT) için nefesler tutuldu. Üniversite eğitimine katılmak isteyen adaylar için zorunlu bir sınav olan YKS, 21-22 Haziran'da uygulanıyor olacak. Fethiye'de İşler Kitapevi Fethiye Şube Sorumlusu Metin Özdem, öğrencilerin kalan süreçte nasıl bir yol izlemesi gerektiğini açıkladı.
Üniversite hayali kuran milyonlarca öğrencinin merakla beklediği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 21-22 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sınava sayılı günler kala, öğrencilerin nasıl bir yol izlemesi gerektiği merak konusu oldu. Fethiye'de İşler Kitapevi Fethiye Şube Sorumlusu Metin Özdem, öğrencilere kalan süreçte izlemeleri gereken stratejiler hakkında önemli tavsiyelerde bulundu.
“Öğrenciler Rehavete Kapılmış Durumda, Bu Süreçte Depar Atmalılar”
Metin Özdem yaptığı açıklamada: “Sınava yaklaşık 2.5 ay gibi bir süre kaldı. Öğrencilerin şu dönemde nasıl çalışmaları gerektiğinden bahsedeyim size; Tam deneme zamanı. Artık çocukların eksikliklerini tamamlamış olduğu ve denemelere geçmenin tam zamanı diyebilirim size. Çocuklarda ben bu dönemlerde şunu görüyorum rehavete kapılmış durumdalar. Bahar ayının gelmesi, yaz ayının yaklaşmasından dolayı öğrenciler biraz gevşemiş durumda. Ben de genelde çocuklara şunu söylüyorum; “Arkadaşlar tam bu dönem, son 2.5 3 aylık dönem depar atma zamanıdır. Depar atan arkadaşlar öne geçecektir, ileriye koşacaktır ve istedikleri hedefe ulaşacaklardır” dedi.
“Sınava Az Zaman Kaldı, Deli Gibi Ders Çalışın”
Özdem: “Bunun için bütün sosyalliği bırakıp daha sonrasında oturacaklar, derslerine çalışacaklar. Yani biraz kendilerini zorlayacaklar ve biraz kendilerini kasacaklar ki bu zorlu dönemi atlatsınlar. Bu zorlu dönemi atlattıktan sonra zaten önünüzde çok güzel yollar olacak, güzel üniversitelere gideceksiniz. İstediğiniz kadar tatil yapacaksınız. Fethiye’ de istediğiniz yere, istediğiniz denize gidin, eğlenin, gezin. Ama diyorum ki şu kalan 2.5 3 aylık dönemi oturun, deli gibi ders çalışın. Aslında sınav bir yol, bir maraton. Bu yolda da dışardan destekler gerekiyor. İşte aile desteği, öğretmen desteği gibi birçok faktör var. Ama tabii en önemlisi de yardımcı kaynaklar ve doğru yardımcı kaynaklar. Bu noktada da arkadaşlara önerim şudur; işinize yarayacak kaynakları alın. Zaman kaybettirecek kaynaklardan muhakkak uzak durmanızı tavsiye ediyorum. Mesela burada gelip bize sorduklarında biz öğrencinin seviyesine göre kitap veriyoruz. Öğrencinin seviyesi düşük ise ona göre, yüksek ise ona göre kitap veriyoruz. Çocukları bir seviye üste çıkaracak kaynaklar tavsiye diyoruz. Bu noktada da yardımcı kaynakların önemi hat safhada, kesinlikle doğru kaynak başarıyı getirir” ifadelerini kullandı.